Kefere demek ne demektir?

İçindekiler:

  1. Kefere demek ne demektir?
  2. Kefere hangi dilde?
  3. Kefere ve Fecere ne demek?
  4. Kefere kökü nedir?
  5. Sinkaflı anlamı ne?
  6. Galiz insan ne demek?
  7. Cu şakası ne demek?
  8. Galiz tabir ne demek?
  9. Galiz Kahraman kaç sayfa?

Kefere demek ne demektir?

Genel anlamda üzerinden Müslüman olmayan, kafir ifadesi üzerinden kefere kelimesi kullanılır. Ancak halk arasında özellikle güven vermeyen ve kötü adam şeklinde ele alınmaktadır. Oynak, terbiyesiz ve güvenilir bir insan olmayan şeklinde kişiye ithaf edilmektedir.

Kefere hangi dilde?

Kökeni Arapça olan Kefere kelimesi birçok değişik ifade üzerinden değerlendirilmekte ve kullanılmaktadır. Özellikle yazılı eserlerde çok sık çıkan bir kelimedir.

Kefere ve Fecere ne demek?

1. Kâfirler: Ve katırcı makūlesi çadırlarda buldukları kefereyi balta ve nacak ve buldukları âletler ile kırdılar (Kâtip Çelebi'den Seç.). ѻ Kefere-i fecere: Çok günâhkâr, çok kötü huylu kâfirler: Kefere-i fecerenin mîmar geçinenleri… ...

Kefere kökü nedir?

Kefere kelimesi Türkçe'de "kâfirler topluluğu, kâfirler alemi" anlamına gelir. Arapça kafarat كفرة z "kâfirler topluluğu, kâfirler alemi" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça kfr kökünden gelen kāfir كافر z sözcüğünün çoğuludur.

Sinkaflı anlamı ne?

Sinkaf kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Daha çok hukuk terminolojisinde yer alan Sinkaf kelimesi, küfür ve hakaret anlamına gelir. Bu kelime daha çok başka bir şahsın hakaret ve küfürlerini aktarmak için kullanılır.

Galiz insan ne demek?

Galiz insan ne demek? 1. Kaba, çirkin, nezâket ve terbiye dışı: O mâvi gömlekli sefil ameleler içiyorlar, çirkin, galiz bir sesle türkü söylüyorlardı (Hüseyin C. Yalçın).

Cu şakası ne demek?

Eğer argo olarak soruyorsan kadınların vajinasının kaba hallicesini anlatan terim denebilir.

Galiz tabir ne demek?

Kaba ve çirkin, iğrenç.

Galiz Kahraman kaç sayfa?

Galiz Kahraman
Yayın Tarihi:10.12.2020
ISBN:9789750514180
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:181
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha