Özürlüler için kimlik kartı nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Özürlüler için kimlik kartı nerelerde kullanılır?
  2. Engelli kimlik kartı ne işe yarar 2020?
  3. Engelli kimlik kartı çıkartmak için ne gerekiyor?
  4. Engellilerde doğalgaz indirimi var mı?

Özürlüler için kimlik kartı nerelerde kullanılır?

- Müze, ören yerleri, milli parklar ve piknik alanları engellilere ücretsiz. Belediye'ye ait plajlarda şezlong-şemsiye ücretsiz. - Devlet tiyatroları ücretsiz, İstanbul Şehir Tiyatroları indirimli. - Spor müsabakalarına ve konserlere giriş "kura" çekimi ile ücretsiz.

Engelli kimlik kartı ne işe yarar 2020?

Engelli kimlik kartı sayesinde, her türlü kurum ve kuruluşta çeşitli ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. ... “Ağır engelli” ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır. – Şehirlerarası otobüslerde 0 indirim mevcuttur. Refakatçi indirimi yoktur.

Engelli kimlik kartı çıkartmak için ne gerekiyor?

Engelli bireye refakat eden vasi ya da aile bireylerine ait kimlik kartı fotokopisi. Engellilerin ikamet bilgileri. Akli dengesi yerinde olan engellilerin eğitim durumunu gösteren belgeler. Engelli bireylere ait son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

Engellilerde doğalgaz indirimi var mı?

Elektrik ve doğalgazda indirim yoktur. Türk Telekom Sosyal Tarife engelliler için düzenlenmiştir. Başvuru için engelli raporu,nüfus kağıdı fotokopisi gereklidir.İlgili Telekom Merkezine engelli birey ile ya da vasi kararı ile başvuru yapmalısınız.