Encümen Azası ne demek?

İçindekiler:

  1. Encümen Azası ne demek?
  2. Belediye Encümen Azası ne iş yapar?
  3. Encümen ne anlama gelir?
  4. Encümen üyelerini kim seçer?

Encümen Azası ne demek?

Encümen belli bir konuyu ele almak amacı ile bir kurul içinden birkaç kişi seçilerek oluşturulan kurul anlamına gelmektedir. Encümenin görev ve yetkileri ise şunlardır: - Stratejik plan ve yıllık çalışma programı ile bütçe kesin hesabı incelemek ve il genel meclisine görüş bildirmektir.

Belediye Encümen Azası ne iş yapar?

Encümenin görev ve yetkileri 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 34.maddesine göre şunlardır : a) Stratejik plân ve yıllık çalışma programı ile bütçe ve kesin hesabı inceleyip belediye meclisine görüş bildirmek. b) Yıllık çalışma programına alınan işlerle ilgili kamulaştırma kararlarını almak ve uygulamak.

Encümen ne anlama gelir?

1. Meclis, cemiyet, komite, topluluk: Hevâ yolunda pâ muhkem edip vermek yele başı / Nice imiş rûşen etsin sana şem'-i encümenden sor (Hayâlî Bey). ... Bir kuruluşun belli bir konuyu incelemek, bir konu üzerinde çalışmak üzere oluşturulan kolu, alt kurul, komisyon: Mâliye encümeni.” “Encümen-i teftiş ve muâyene.”

Encümen üyelerini kim seçer?

ENCÜMEN SEÇİMİ 5393 sayılı Kanunun 33'üncü maddesiyle encümenin doğal memur üyelerinin kimler olduğu belirlenmiş, diğer memur üyelerin belirlenmesinin takdiri de belediye başkanına bırakılmıştır.