Araba muayenesi kaç gün gecikebilir?

İçindekiler:

  1. Araba muayenesi kaç gün gecikebilir?
  2. Araç muayenesi olmayan araç bağlanır mı?
  3. Araç muayene gecikme zammı aylık ne kadar?
  4. 50cc muayene var mı?

Araba muayenesi kaç gün gecikebilir?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.

Araç muayenesi olmayan araç bağlanır mı?

Muayenesiz yakalanılan ilk seferde aracınız size direkt olarak teslim edilir fakat eğer hala muayene yaptırmaz ve ikinciye muayenesiz olarak trafik kontrolüne takılır veya yakalanırsanız aracınız hemen olarak çekilir ve bağlanma olayı gerçekleşir.

Araç muayene gecikme zammı aylık ne kadar?

Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir. Motorlu taşıt vergisi ve trafik cezası yapılandırmaları için 31/8/2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunulmalıdır.

50cc muayene var mı?

Özellikle sigorta ve vergisi bulunmaması sayesinde yıl içerisinde herhangi bir masrafı da olmuyor. İlk alındıktan sonra ise 3 yılın ardından muayenesi yapılır. Daha sonra da 2 yılda bir muayene gerektiren motosiklet çeşitleri arasında yer almaktadır.