8 yıllık terfi ne zaman verilir?

İçindekiler:

  1. 8 yıllık terfi ne zaman verilir?
  2. 8 1 ne demek?
  3. 2 ve 8 sayılı Kanuna göre intibak nedir?
  4. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası kaç yıl sonra silinir?
  5. Kademe durdurma cezası ne demek?
  6. 8 1 derecesi nedir?
  7. 657 SK 68 md derece terfi nedir?

8 yıllık terfi ne zaman verilir?

657 sayılı Kanunun 64. maddesinde yer alan hüküm uyarınca verilen 8 yıl boyunca disiplin cezası almamış olanlara verilen kademe uygulaması, memurun göreve başlama tarihinde verilmelidir.

8 1 ne demek?

657 sayılı DMK'da tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. ... Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler.

2 ve 8 sayılı Kanuna göre intibak nedir?

İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası kaç yıl sonra silinir?

MADDE 40- (1) Özlük dosyasına uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları işlenen devlet memurları, cezanın uygulanma tarihinden itibaren; a) Uyarma ve kınama cezalarında beş yıl, b) Aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında on yıl, geçtikten sonra, atamaya yetkili ...

Kademe durdurma cezası ne demek?

Kademe İlerlemesinin Durdurulması Cezası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125.maddesinin 1.fıkrasının (d) bendinde düzenlenmiştir. Kademe İlerlemesinin Durdurulması, fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulması olarak tanımlanmıştır.

8 1 derecesi nedir?

657 sayılı DMK'da tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. ... Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler. Bu göstergenin yazılışı ise 9/1, 9/2, 9/3, 8/1 olarak ifade edilir.

657 SK 68 md derece terfi nedir?

Cevap: Devlet memurları diğer şartları taşımaları halinde genel olarak her yıl kademe ilerlemesi her üç yılda bir derece yükselmesi yapmaktadır. 657 sayılı Kanunun 68/B maddesi ise normal terfi sistemi yanında 1 ila 4. dereceli kadrolara atanmak için istisnai bir yükselme yöntemi getirmiştir.