Türkiye liginde en çok gol kralı olan kim?

İçindekiler:

  1. Türkiye liginde en çok gol kralı olan kim?
  2. Süper Ligde en son hangi Türk oyuncu gol krallığı yasamistir?
  3. Aykut Kocaman kaç defa gol kralı oldu?
  4. Süper Lig gol kralı kim oldu?
  5. Semih Şentürk Süper Lig'de gol krallığı yaşamış mıdır?

Türkiye liginde en çok gol kralı olan kim?

Altı kez gol kralı olan Metin Oktay en çok gol kralı olan isimken, Tanju Çolak beş kezle bu alanda ikinci futbolcudur. Ayrıca Tanju Çolak 1987-88 sezonunda attığı otuz dokuz golle Avrupa'da en çok gol atan oyuncu olup Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazanmıştır.

Süper Ligde en son hangi Türk oyuncu gol krallığı yasamistir?

Ligin ilk gol kralı Galatasaraylı Metin Oktay, son gol kralı ise Trabzonspor'dan Norveçli futbolcu Alexander Sörloth oldu.

Aykut Kocaman kaç defa gol kralı oldu?

1988-1996 seneleri arasında Fenerbahçe forması giyen Aykut Kocaman, tam üç kez gol krallığı sevincini yaşamayı başardı. Geldiği ilk sezon olan 1988-89'da attığı 29 golle zirveye çıkan Kocaman, 1991-92 sezonunda da attığı 25 golle krallık tacını taktı.

Süper Lig gol kralı kim oldu?

Gaziantepli futbolcu Muhammet Demir ise 2020-2021 sezonunu 15 golle tamamladı. Süper Lig'de gol kralı olan son yerli oyuncu Burak Yılmaz oldu. 2012-13 sezonunda Galatasaray forması altında 24 golle gol kralı olan Burak Yılmaz'ın ardından yabancı isimler gol kralı oldu.

Semih Şentürk Süper Lig'de gol krallığı yaşamış mıdır?

Süper Lig'in 2007-2008 sezonu gol kralı Fenerbahçeli Semih Şentürk, ilginç bir şekilde tacı taktı. Sezonu 17 golle tamamlayarak, kariyerinde ilk kez bu unvanı alan Semih, birçok maçta oyuna sonradan girmesine rağmen attığı kritik gollerle takımına büyük katkı yaptı ve adı "nöbetçi golcü"ye çıktı.