Donmuş su nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Donmuş su nasıl açılır?
  2. Su saati dondu ne yapmalıyım?
  3. Kombi dondu ne yapmalıyım?
  4. Su saatinin donduğu nasıl anlaşılır?
  5. Kombi donması nedir?

Donmuş su nasıl açılır?

En ideal olarak, kademeli bir şekilde sıcak suyu boruya dökün ve suyun sıcaklığını dikkatli ayarlayın. İkinci yöntem olarak karşımıza pürmüz ile ısıtma çıkmaktadır. Tüpe bağlanan pürmüz ucunu tesisat borusunun donan kısımları üzerinde yavaşça gezdirerek donan su borusunun açılmasını sağlayabilirsiniz.

Su saati dondu ne yapmalıyım?

Su sayacınızın donması halinde su vanasını kapatarak ALO 153 MAVİ MASA' yı aramanız halinde, ekiplerimiz ihbar sonrası en kısa sürede verilen adrese giderek, donan ya da patlayan sayaçlara müdahale edecektir.

Kombi dondu ne yapmalıyım?

Kombinizi kısa süreli olarak kullanmayacaksanız donmanın önüne geçebilmek için gaz vanası ve elektrik beslemesi açık tutulmalıdır. Kombinizi uzun süreli kullanmayacaksanız mutlaka gaz vanası ve elektrik beslemesini kapatmalısınız. Bunun yanı sıra kombi tesisat suyu da boşaltılmalıdır.

Su saatinin donduğu nasıl anlaşılır?

Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.

Kombi donması nedir?

Isı değişimin en çok yaşandığı balkonlarda konumlanan kombilerde donma olayı daha sık gerçekleşir. Kombinin donduğunu kombi çalışırken durumdayken musluklardan su akıp akmadığından anlayabilirsiniz. Kombilerin tesisatında donma meydana geldiyse eğer musluklardan su akma işlemi durur.