Klişe kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Klişe kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?
  2. Basmakalıp söz ne demek?
  3. Klişe mi klişe mi?
  4. Basmakalıp yargı ne demek?
  5. Tevbe ne demek TDK?
  6. Hıristiyan kelimesi nasıl yazılır?
  7. Cümbüş kelimesinin kökü nedir?
  8. Cümbüş mü Cünbüş mü?

Klişe kelimesinin sözlükteki anlamı nedir?

Klişenin anlamı İsim olarak klişe, baskıda kullanılmak amacıyla üzerine kabartma resim ya da şekil çıkartılmış metal bir levha anlamına geliyor. ... Günümüzde klişe kabul edilen pek çok ifade, geçmişte etkiliydi.

Basmakalıp söz ne demek?

Basmakalıp: Sözlü ve yazılı anlatımda herkesçe bilinen ve çok kullanılmış düşüncelere, sözcük ve deyimlere, benzetmelere denir. Klişe, klişeleşmiş sözcükleri de aynı anlamda kullanılır. 1. (sıfat) Özgünlüğü olmayan, değişiklik göstermeyen, bilineni tekrarlayan, harcıâlem, klişe.

Klişe mi klişe mi?

Bu kelime genellikle Kılişe şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Klişe şeklinde olmalıdır.

Basmakalıp yargı ne demek?

Basmakalıp günümüzde yerini 'klişe'ye bırakmış, sıradan, bilindik, tanındık, farklı olmayan, özelliği olmayan, şablon anlamına geliyor. ... 'Basmakalıp yargı' bir topluma dönük olduğunda ötekileştirdiği için ırkçı bir söyleme dönüşebilir. Bu yalnızca 'ırk'la değil, toplumsal cinsiyet, etnik kimlik ve sınıfa da uzanabilir.

Tevbe ne demek TDK?

Sözlükte pişmanlık ve dönmek anlamına gelen tövbe, dinî bir kavram olarak, kulun işlediği kötülük ve günahlara pişman olup, onları terk ederek Allah'a yönelmesi, emirlerine uymak ve yasaklarından kaçınmak suretiyle Allah'a sığınarak bağışlanmasını dilemesi demektir.

Hıristiyan kelimesi nasıl yazılır?

HRİSTİYAN NE DEMEK: Hz. İsa'nın dininden olan kimse, İsevi, Nasrani. HRİSTİYAN NASIL YAZILIR? Bu kelimenin Hristiyan mı, Hıristiyan mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Hristiyan şeklinde olmalıdır.

Cümbüş kelimesinin kökü nedir?

Cümbüş kelimesinin kökü nedir? (NOT: Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) cumbişn "hareket" sözcüğünden evrilmiştir. ) Bu sözcük Farsça cunbīdan جنبيدن "kımıldamak, hareket etmek" fiilinden +iş sonekiyle türetilmiştir.

Cümbüş mü Cünbüş mü?

Bu kelime genellikle Cünbüş şeklinde yanlış yazılıyor. ... Doğru kullanımı Cümbüş şeklinde olmalıdır.