Fek yazısı nedir icra?

İçindekiler:

  1. Fek yazısı nedir icra?
  2. Fek yazısını kim yazar?
  3. Fek ne anlama gelir?
  4. Fek yazısı almak ne kadar sürer?
  5. Maaş haczine faiz işler mi?
  6. Icra yazısına kaç günde cevap verilir?

Fek yazısı nedir icra?

Bankalarda yaygın olarak uygulanan bu sisteme haczin fekki denir. İcra dosyasının kapanmasıyla birlikte bazı mallar üzerine konulan haczin kaldırılmasıdır. Ayrıca ipoteğin fekki kavramı, ipotekli mallar üzerindeki ipoteğin kaldırılması anlamına gelir.

Fek yazısını kim yazar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan belgeye fek yazısı adı verilmektedir. Banka tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne teslim edilen fek yazısının işleme alınmasının ardından evin üzerindeki ipotek kaldırılır.

Fek ne anlama gelir?

Bir varlığa ilişkin ipoteği ortadan kaldıran işleme fek denir. Daha önceden varlığa karşı teminat altına alınan ipotek veya diğer tür borcun tamamının ödenmesinden sonra serbest bırakma kararı verilir.

Fek yazısı almak ne kadar sürer?

İpotek fek yazısı süresi bankaya verilen dilekçe gününden itibaren bir yada iki gündür. Ayrıca alınan ipotek fek yazısının noter onayından sonra bir yıl içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğüne götürülerek sicile işletilmesi de önemli bir konudur...

Maaş haczine faiz işler mi?

Maaş haczi bazen borcun tahsilinde hem alacaklı hem de borçlu için oldukça pratik bir yöntemdir. ... Dosyanın sürekli işlemekte olan faiz oranları, borç tutarına göre etkisini göstermekte ve gelen paranın sadece faizini karşılamaktadır.

Icra yazısına kaç günde cevap verilir?

Sonraki aşama ise; şirketinize veya şahsınıza icra müdürlüğü tarafından yanınızda çalışan biri hakkında maaş haczi yazısı geldiğinde bu yazıya 7 gün içerisinde cevap vermek zorundasınız. Zira cevap verilmemesi hali İcra ve İflas Kanunu 357. Maddesi gereğince suç sayılmaktadır.