Taze kekik buzlukta saklanır mı?

İçindekiler:

  1. Taze kekik buzlukta saklanır mı?
  2. Taze kekik nasıl yıkanır?
  3. Kekık nasıl kurutulur?
  4. Taze kekik salamurası nasıl yapılır?
  5. Taze kekik uzun süre nasıl saklanır?
  6. Taze kekik buzdolabında nasıl saklanır?
  7. Kekik kuruturken yıkanır mı?
  8. Kekik basması nasıl yapılır?
  9. Dağ kekiği nasil kullanilir?
  10. Kekik yemeklerde nasıl kullanılır?
  11. Kışlık Taze kekik nasıl yapılır?
  12. Taze kişniş buzdolabında nasıl saklanır?

Taze kekik buzlukta saklanır mı?

Soğuyan kekikler yemeklik ayrılıp buzdolabı poşetlerine doldurulur kışın yemek için dondurucuya kaldırılır. İstenirse taze taze kahvaltılarda üzerine zeytinyağı nar ekşisi tuz eklenir ve mükemmel lezzetli faydalı kekik afiyetle yenir.

Taze kekik nasıl yıkanır?

Aldığınız kekikleri güzelce ayıklayın ve bol su ile yıkayın. ► Yıkadığınız kekikleri süzgece koyun. Biraz süzgeçte beklettikten sonra kağıt havlunu üzerine koyun ve kekiğin kurumasını sağlayın.

Kekık nasıl kurutulur?

Kekik Nasıl Kurutulur?
  1. Taze kekiği kurutmak için ilk yapmanız gereken ayıklamaktır.
  2. Ayıklama işleminin ardından kekikleri bol su ile durulayın.
  3. Kekikleri yıkadıktan sonra süzgece koyun ve üzerine kağıt havlu koyun. ...
  4. Kekiği bu şekilde kuruttuktan sonra, tepsi veya temiz bir bezin içerisine aralıklı olacak şekilde dizin.
Daha fazla öğe...

Taze kekik salamurası nasıl yapılır?

Kekiklerimizi kontrolden geçirerek suya alıp biraz bekletiyoruz. Sonrasında iyice yıkayıp kevgirde süzdürüyoruz. Süzülen kekiklerimizi genişçe bir kabın içine alıp limon suyu ve göz kararı attığımız tuzla karıştırıyoruz. Herhangi bir kavanoza elimizle sıkıca yerleştiriyoruz.

Taze kekik uzun süre nasıl saklanır?

Otları iyice kurutun ve bir kağıt havluyla üzerlerindeki nemi güzelce alın. Fazla nem otların bozulmasına, yaprakların yumuşamasına sebep olur ama az nemle de lezzet kaybı oluşur. İyice kuruladıktan sonra hafif nemli bir kağıt havluya dizin ve sarın. Hava almayan bir kaba koyun ve buzdolabına kaldırın.

Taze kekik buzdolabında nasıl saklanır?

Taze Kekik Nasıl Saklanır? Taze kekiği keskin kokusunu ve tadını kaybetmeden saklamanın yolu, buzdolabına veya dondurucuya koymaktır. Bunun için taze kekikleri buzdolabı poşetine doldurun ve ağzını bağlayın. Üzerine tarih etiketi yapıştırdıktan sonra dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Kekik kuruturken yıkanır mı?

Taze kekiği kurutmak için ilk yapmanız gereken ayıklamaktır. Ayıklama işleminin ardından kekikleri bol su ile durulayın. ... Kekiği bu şekilde kuruttuktan sonra, tepsi veya temiz bir bezin içerisine aralıklı olacak şekilde dizin. Kekikleri koyduğunuz tepsiyi, güneş görmeyen kapalı bir ortama alın ve kurutmaya bırakın.

Kekik basması nasıl yapılır?

Kahvaltı için veya yemekler için farklı ve enfes bir lezzet oluyor....Zeytinyağlı Kekik Basması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze yeşil kekikleri yıkadıktan ve süzdükten sonra derin bir kap içerisinde limon suyu, tuz, pul biber ile iyice harmanlayın.
  2. Ortalama 3-5 dk karıştırma işleminden sonra yarım saat kadar dinlendirin.
Daha fazla öğe...

Dağ kekiği nasil kullanilir?

Yağ olarak kullanımı: Kekik yağı doğal bir ilaç olarak kullanılır. Bir şişenin içine doldurulan taze kekiklerin üzerlerine sızma zeytinyağı eklenip 10 gün boyunca güneşte bekletilmesi ile elde edilir. Kekik yağını, vücudunuzun ağrılı bölgelerine sürerek, küçük hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

Kekik yemeklerde nasıl kullanılır?

Yemeklerde baharat olarak kullanılan kekik, aromatik kokusu ile özellikle sebze yemeklerini tatlandırır. Et ve balık yemekleri için hazırlanan soslara ve çorbaların içine de eklenir. Mevsim salatalarına sos yaparken kullanılan kekiğin kurutulmuş yaprakları, defne yaprağı gibi çay olarak da hazırlanır.

Kışlık Taze kekik nasıl yapılır?

Kekiklerimizi kontrolden geçirerek suya alıp biraz bekletiyoruz. Sonrasında iyice yıkayıp kevgirde süzdürüyoruz. Süzülen kekiklerimizi genişçe bir kabın içine alıp limon suyu ve göz kararı attığımız tuzla karıştırıyoruz. Herhangi bir kavanoza elimizle sıkıca yerleştiriyoruz.

Taze kişniş buzdolabında nasıl saklanır?

Aşotu ayıklanır, bol suyla yıkanır, incecik kıyılır ve tuzlanarak bir iki saat bekletilir. Tekrar yıkanıp iyice sıkılır, küçük cam kavanozlara sıkıca, aralarına parça tuzlar serpilerek doldurulur. Buzdolabında en az iki yıl saklanabilir bu salamuralar.