Muhtarların para alması yasal mı?

İçindekiler:

  1. Muhtarların para alması yasal mı?
  2. Muhtar ihtiyar heyeti nedir?
  3. Ikametgah belgesi ücretli mi?
  4. 2021 muhtar maaşı ne kadar?
  5. Mahalle Muhtarlar ek iş yapabilir mi?

Muhtarların para alması yasal mı?

Muhtarların evrak için para almaları yasal. ... Muhtarların evraklardan mühür parası almasına birçok vatandaşımız karşıdır. Ayrıca muhtarlık makamı bir zenginleşme makamı değil hizmet makamıdır. Ayrıca günümüzde bütün köy ve mahalle muhtarları devletten maaş almaktadırlar.

Muhtar ihtiyar heyeti nedir?

Buna göre köy ihtiyar heyeti, köy işlerini sıraya koyar; imece ve salmaya karar verir; Köy muhtarının harcamalarını denetler; köy bütçesini kabul eder; köylüler arasındaki uyuşmazlıkları uzlaştırma yolu ile gidermeye çalışır; köyün zorunlu işlerini yapmayanlara ya da paylarını ödemeyenlere para cezası verir.

Ikametgah belgesi ücretli mi?

İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.

2021 muhtar maaşı ne kadar?

Son yapılan zamla, muhtar maaşları lira oldu. Bu tutardan binde 7,59 damga vergisi olarak 20 TL kesiliyor. Muhtarlara ödenecek yeni net maaş ise 2.632 TL olacak.

Mahalle Muhtarlar ek iş yapabilir mi?

CEVAP: Baştan söyleyelim, bu durumda olanlar için bir sıkıntı yok. Şöyle ki, seçilerek köy veya mahalle muhtarı olanlar, eğer herhangi bir sosyal sigorta kanununa tabi değiller ise zaten 1479 sayılı esnaf Bağ-Kur Kanunu'na tabi olmaktadırlar.