Turizm hangi bolum?

İçindekiler:

  1. Turizm hangi bolum?
  2. Turizm Fakültesi bölümleri nelerdir?
  3. Turizm hangi puan türü?
  4. 4 yıllık turizm rehberliği mezunu ne iş yapar?
  5. Turizm okulu nedir?
  6. Turizm Rehberliği kaç yıl okunur?

Turizm hangi bolum?

Turizm işletmeciliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür. Eğitim hayatlarını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerin alacağı unvan “Turizm İşletmecisi” olacaktır.

Turizm Fakültesi bölümleri nelerdir?

Turizm Alanında Çalışmak İsteyenlerin Tercih Edebileceği Bölümler
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği.
  • Seyahat İşletmeciliği.
  • Turizm Rehberliği.
  • Rekreasyon Yönetimi.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri.

Turizm hangi puan türü?

tarihli resmi gazetede yayınlanan 2013/4459 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Turizm Fakültesi'ne dönüştürülmesiyle birlikte 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren LYS sonucuna göre TM-1 puan türü ile öğrenci almaya başlamıştır.

4 yıllık turizm rehberliği mezunu ne iş yapar?

Turizm Rehberliği bölümü mezunu bireyler, turistlere rehberlik edecekleri gezileri programlarını hazırlarlar ve gezi programında olan yerleri detaylı bir şekilde turistlere anlatır. Turistlere önemli konularda yardımcı olur. Turistlere, götürdüğü yere özgü kültürel yemekleri ve yerlerin bilgisini sağlar.

Turizm okulu nedir?

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, ülke ekonomisinin döviz girdilerinin en büyük kaynaklarından biri olan, turizm ve bunun temel alt yapısını oluşturan konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı dil bilir nitelikli elemanları yetiştiren, öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğrenime hazırlayan bir yılı ...

Turizm Rehberliği kaç yıl okunur?

Turist Rehberliği bölümünde, 2 yıllık önlisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları gerekmektedir.