Orkidenin yavru vermesi için ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Orkidenin yavru vermesi için ne yapmalıyız?
  2. Orkide kökten yavru verir mi?
  3. Orkide Keikisi ne zaman ayrılır?
  4. Orkide yeni dal verir mi?
  5. Solan Orkide canlanır mı?
  6. Orkide keiki nasıl kesilir?
  7. Orkide sapı nereden kesilir?

Orkidenin yavru vermesi için ne yapmalıyız?

Orkidelerde keiki, doğal ortamlarında belirli hormonların çiçek dalındaki bir gözde birikmesi sonucu oluşur. Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür.

Orkide kökten yavru verir mi?

Orkidenizin çiçek sapında fide oluşunca tekrar eski yerine alın. ⏩ Sapta oluşan fide, büyüdüğü zaman sap birkaç santim alttan ve üstten keserek yavru fideyi ayrı saksıya dikebilirsiniz. Bir diğer orkide çoğaltma yöntemi ise ayırma yöntemidir. Phalaenopsis orkide çok seyrek kökünden yavru verir.

Orkide Keikisi ne zaman ayrılır?

Ayırma işini mutlaka ilkbahara denk getirmelisiniz. Acele etmeyin. Bir veya iki yıl bekleyebilirsiniz. Yavru orkide iyice güçlenmiş ve bol bol köklenmiş olmalı.

Orkide yeni dal verir mi?

Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Orkidenin kökten yavru vermesi nadir görülür ama eğer yeni yapraklar çıkardığı orta kısım bozulursa, o zaman kökten birden çok yavru oluşturur. Orkidelerin ölmesinin en yaygın nedeni aşırı sulanmadır. Güve orkidenizin şeffaf bir saksısı varsa, köklerine bakın.

Solan Orkide canlanır mı?

Orkide kökleri her zaman nemli olmayı sevmezler. Zaman zaman hafif bir kuruluğa ihtiyaç duyarlar. ... Solan orkideler içinde yukarıda belirtilen bakım teknikleri uygulanırsa tekrar canlanmaya başlayacaktır.

Orkide keiki nasıl kesilir?

Kökün hemen altındaki daldan keiki düz uçlu kesici ya da makas yardımıyla kesilir. Kesilen uçların kuruması için en az iki gün dikmeden nemli bir sargı bezi üstünde ve havadar bir ortamda bekletebilirsiniz. Daha sonra uygun saksı ve toprak ile dikimi gerçekleştirilir.

Orkide sapı nereden kesilir?

Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir.