Açılan dava nasıl takip edilir?

İçindekiler:

  1. Açılan dava nasıl takip edilir?
  2. e-Devlet dava dosyasi sonucu nasıl öğrenilir?
  3. Adıma açılmış dava dosyası var mı?
  4. Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?
  5. Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı?
  6. Dava celbi kaç günde gelir?

Açılan dava nasıl takip edilir?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

e-Devlet dava dosyasi sonucu nasıl öğrenilir?

Siteye girdikten sonra güvenli işlem için TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile güvenli giriş yapmanız şarttır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” kısmına tıkladığınız zaman hakkınızda açılan davalar hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Adıma açılmış dava dosyası var mı?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

Mahkeme kağıdı en geç ne zaman gelir?

Davacı tarafından verilen dilekçenin davalı tarafa gönderilmesi süresi ise 30 gündür. Bu süre celbin hazırlanması ve dosyaya dönüştürme süresi olarak kabul görmektedir. Bu bilgiler ışığında dilekçe ve tebligat tebliği için makul süre 37 gün olacaktır.

Hakkında açılmış bir dava veya icra takibi var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Dava celbi kaç günde gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.