Mtokları kimler tercih edebilir?

İçindekiler:

  1. Mtokları kimler tercih edebilir?
  2. Mtok neye göre belirlenir?
  3. Mtok ilahiyat kimler tercih edebilir?
  4. Mtok bölümüne Anadolu Lisesi girebilir mi?
  5. Bilişim Teknolojileri alanından mezun olanlar ne olur?

Mtokları kimler tercih edebilir?

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan ve yanlarında MTOK yazan bölümlere sadece ilgili alandan Meslek Liseliler başvurabilirler. Hiçbir şartla diğer öğrenciler bu alanları seçemezler. Teknoloji Fakülteleri MTOK bölümleri 2011 yılına kadar YGS 1 puan türü ile öğrenci almaktaydılar.

Mtok neye göre belirlenir?

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. ... Bu M.T.O.K. bölümlerini tercih edecek mesleki ve teknik eğitim almış öğrencilerin OBP (ortaöğretim başarı puanları) 0,12 ile çarpılır ve bunun dışında ek puan ya da ayrıcalık tanınmaz.

Mtok ilahiyat kimler tercih edebilir?

Genel kontenjanla öğrenci alan bölümlere Meslek liselilerin de dâhil olduğu tüm alan ve okullardan mezun olan öğrenciler başvurabilmektedirler.

Mtok bölümüne Anadolu Lisesi girebilir mi?

M.T.O.K bölümlerine normal lise eğitimi almış öğrenciler (Anadolu, düz, fen, sosyal bilimler lisesi vs....) seçim hakkı yapamazlar, tercih yapınca da M.T.O.K bölümlerini kazansalar bile bölümlerde okuma hakkı tanınmaz. ... 8 dönemlik eğitimlerinin son döneminde bu öğrenciler iş yeri eğitimi alacaklardır.

Bilişim Teknolojileri alanından mezun olanlar ne olur?

Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü mezunu olan kişiler şirketlerde, kamu kuruluşlarında ve çeşitli devlet memurluğunda ya da özel sektörde çalışabilirler. Bu bölümden mezun olan kişiler web tasarımı işi veya ağ geliştirme işinde de çalışabilirler.