Süzgeç ne demek bulmaca?

İçindekiler:

  1. Süzgeç ne demek bulmaca?
  2. Süzgeç süzek nedir?
  3. Bilgece ne demek bulmaca?
  4. Bulmacada gönül eri ne demek?
  5. Kompresör Nedir Bulmaca?
  6. Ilistir ne işe yarar?
  7. Mermer yapıştırıcısı ne demek?
  8. Kompresör nedir nasıl çalışır?
  9. Ilistir hangi yöreye ait?

Süzgeç ne demek bulmaca?

Süzgeç 6 Harfli Yanıtları Farsçada kefk kelimesi köpük anlamına gelir. Kefk kökünden türetilmiş olan bu sözcük, bazı gıdaların üstündeki köpüğü almak için kullanılan kepçelere verilen ortak addır.

Süzgeç süzek nedir?

Süzgeç, sıvıları süzmeye yarayan araçtır. ... Ayrıca süzgeç, sulama kovasının ucuna takılan, küçük delikli metal parça anlamına da gelmekte ve sinema terimlerinde de süzek, ışığın önüne konulan, ince kumaş veya tülden yarı saydam yayındırıcı olarak bilinmektedir.

Bilgece ne demek bulmaca?

Bilgece sorusuna verilecek en kısa cevap beş harflidir: MAKUL. Akıl kelimesinden türetilen makul sözcüğü hem bilgece hem de kabul edilebilir manasına gelir. Bilgece Bulmaca Cevabı Nedir? Günlük konuşmalarda ve yazışmalarda sıklıkla kullandığımız zekice kelimesi, bilgece sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Bulmacada gönül eri ne demek?

Gönül eri bulmacasının dört harfli bulmaca cevabı rint kelimesidir.

Kompresör Nedir Bulmaca?

Cevap : Bulmacada 'Kompresör' nedir sorusunun cevabı: Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Kompresör' sorusunun yanıtı 6 harflidir ve cevaba ise Sıkmaç yazabilirsiniz.

Ilistir ne işe yarar?

Ilistir ne işe yarar? İLİSTİR: Isparta, Çetince Akçaşar'da tabanı delinerek yapılan bakır ve aliminyum kevgir ve süzeklere verilen addır. Tahrana, salça yapımında bu günlerde de kullanılmaktadır. Genel olarak makarna süzmeye yarayan, bazan de başka şeyler süzülen alüminyum dibi delikli geniş kap.

Mermer yapıştırıcısı ne demek?

Mermer ve taş yapıştırıcısı, polyester reçine esaslı iki bileşenden oluşan oldukça güçlü bir yapıştırıcıdır. Mermer, granit, traverten, doğal taş, suni mermer, seramik, tuğla gibi malzemelerin yapıştırma, tamir ve dolgu işlemlerinde kullanılır.

Kompresör nedir nasıl çalışır?

Kompresör, atmosferden aldığı havayı sıkıştırarak hidrolik ihtiyaçların karşılanmasında kullanmak üzere depolama işlemi yapan makinedir. Elektrik motoru gücünü kullanarak havayı vakumlayan kompresörler, atmosferden emdiği havayı yüksek oranlarda tüp içinde sıkıştırır.

Ilistir hangi yöreye ait?

İLİSTİR: Isparta, Çetince Akçaşar'da tabanı delinerek yapılan bakır ve aliminyum kevgir ve süzeklere verilen addır.