Altınotu ve ıhlamur kuşburnu karışımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Altınotu ve ıhlamur kuşburnu karışımı nasıl yapılır?
  2. Kış ıhlamuru nerede bulabilirim?
  3. Altın otu zayıflatıyor mu?
  4. Altın otu yağ yakar mı?
  5. Nerenin ıhlamuru meşhur?

Altınotu ve ıhlamur kuşburnu karışımı nasıl yapılır?

Malzemeler hazır olduktan sonra Ihlamur ve kuşburnu en az yirmi gram, altın otu ise en az on gram olacak şekilde karıştırılır. Önceden kaynatılmış yaklaşık bir litre suya hazırladığınız bu karışımı atmanız ve yaklaşık üç dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam etmeniz gerekir.

Kış ıhlamuru nerede bulabilirim?

Türkiye'de, ıhlamur özellikle de Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Ege ve Marmara sahil bölgesinde ve Antalya'da yetiştirilir.

Altın otu zayıflatıyor mu?

Bu özellikleri nedeniyle altın otunun zayıflatıcı etkisi olduğu düşünülmektedir. Ancak altın otunun idrar söktürücü olması sebebiyle vücuttaki fazla miktardaki suyun dışarı atılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle az miktarda kilo kaybı yaşanmaktadır. Bundan dolayı da az da olsa kilo kaybı yaşanır.

Altın otu yağ yakar mı?

Bu sebeple de altın otu çayının zayıflatıcı özelliği olduğu düşünülmektedir. Ancak altın otu idrar söktürücü özelliği olduğu için vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar. Bundan dolayı da az da olsa kilo kaybı yaşanır. Fakat bu kilo kaybı yağ yakılması, genel bir vücut incelmesi şeklinde değildir.

Nerenin ıhlamuru meşhur?

Türkiye'de, ıhlamur özellikle de Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Ege ve Marmara sahil bölgesinde ve Antalya'da yetiştirilir. Ihlamur ağacının çok farklı türleri vardır. Ülkemizde en yaygın olarak yaz ıhlamuru, kış ıhlamuru, Kafkasya ıhlamuru ve gümüş ıhlamuru kullanılır.