Sigortam ödeniyor mu?

İçindekiler:

  1. Sigortam ödeniyor mu?
  2. Sigortam başladı mı nasıl öğrenebilirim?
  3. SSK aktif mi?
  4. SGK girişi yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur?
  5. Sigorta girişi kaç günde belli olur?
  6. Sigortanın kaç TL yattığını öğrenme?

Sigortam ödeniyor mu?

SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. Yeni bir sayfa açılacak buradan da "hizmet bilgisi" ve ardından 4a´yı seçin. Ayrıntılı olarak sigorta dökümünüz çıkacaktır.

Sigortam başladı mı nasıl öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu Bu imkan sayesinde sadece T.C numaranızı bilmeniz yeterli. Bu sayede işe giriş çıkışlarınızı, SSK'nızın yatıp yatmadığını gönül rahatlığıyla görebilirsiniz.

SSK aktif mi?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

SGK girişi yapıldıktan kaç gün sonra muayene olunur?

SSK kapsamındaki bir sigortalı için işe girdikten sonraki süreçte sağlık hizmetlerinden faydalanma süresi olarak 30 günlük zaman gerekmektedir. 4A kapsamında işe başlayan bir kişinin 30 gün sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için bazı şartlar bulunmaktadır.

Sigorta girişi kaç günde belli olur?

İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

Sigortanın kaç TL yattığını öğrenme?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.