Orkide saksısı kaç lt?

İçindekiler:

  1. Orkide saksısı kaç lt?
  2. Orkide hangi toprağa dikilir?
  3. Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?
  4. Orkide çiçeği kaç günde bir sulanır?
  5. Orkide nereye dikilir?
  6. Orkide çiçeği normal toprağa dikilir mi?
  7. Orkide yaprağı kök verir mi?

Orkide saksısı kaç lt?

Orkide saksısı 1.6 lt Şeffaf.

Orkide hangi toprağa dikilir?

Orkide kökleri hava ve su geçirgenliği fazla olan topraklarda gelişimlerini daha sağlıklı olarak sürdürürler.

Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Orkide çiçeği kaç günde bir sulanır?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.

Orkide nereye dikilir?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır.

Orkide çiçeği normal toprağa dikilir mi?

Orkideler, aralarında fazlasıyla hava boşluğu bulunan iyi drene edilmiş bir saksı gerektirir. Yeterince iyi drene edilmediği için köklerinin çürümesine ve sonrasında ölmesine sebep olacağı için normal bahçe toprağı veya saksı toprağı orkideler için uygun değildir.

Orkide yaprağı kök verir mi?

Orkideler aktif büyüme döneminden ve çiçek açtıktan sonra kök sürgünleri verir. Bu sürgünler üzerinde yeni yeşil yapraklar meydana gelecektir. Orkideniz oldukça büyüdüyse, farklı noktalardan birçok kök sürgünü verdiyse ve birçok farklı yaprak grupları ortaya çıktıysa ayırarak çoğaltabilirsiniz.