Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti nasıl ödenir?
  2. Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?
  3. Minibüsler Avrasya tünelinden geçer mi?
  4. Transporter Avrasyadan geçer mi?

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti nasıl ödenir?

Tünel geçiş ücreti ödemesi, her iki yönde de yapılmaktadır. Geçiş ücreti nasıl ödenecek? Geçiş ücreti, durmaya gerek kalmadan, son teknoloji ürünü tasarıma sahip serbest akış portalının yardımıyla HGS ve OGS kullanılarak ödenmektedir.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar?

tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 46 TL, minibüsler için ise 69 TL olarak belirlendi. Fiyatlara %8 KDV dahil edilirken Avrasya Tüneli'nden yalnızca 1. ve 2. sınıf araçlar geçebiliyor.

Minibüsler Avrasya tünelinden geçer mi?

'den itibaren Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücreti otomobiller için 46 TL, minibüsler için ise 69 TL. Aks aralığı 3.20 metreden küçük iki akslı araçlar otomobil, aks aralığı 3.20 metre ve üstünde olan ve UKOME kararınca tünelden geçişi uygun iki akslı araçlar minibüs tarifesinden ücretlendiriliyor.

Transporter Avrasyadan geçer mi?

Açılış için gün sayan Asya ile Avrupa'yı tüp geçişiyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'ni kullanacak araçlar ve hız limitleri belirlendi. Buna göre, yayalar ile bisikletler ve tehlikeli madde taşıyan araçlar tüneli kullanamayacak. Ayrıca Tır, kamyon, otobüs ve motosikletler de tünelden geçiş yapamayacak.