Rehber öğretmeni ne kadar alıyor?

İçindekiler:

  1. Rehber öğretmeni ne kadar alıyor?
  2. Pdr için hangi dersten kaç net yapmak gerekir?
  3. Rehber öğretmenin ek dersi ne kadar?
  4. PDR için hangi bölüm seçilmeli?
  5. Psikolojik Danışman hastanede çalışabilir mi?
  6. Rehber öğretmenin ek dersi neye göre yapılır?

Rehber öğretmeni ne kadar alıyor?

Rehber Öğretmeni Maaşları Ne Kadar? Bir rehber öğretmeni ortalama olarak 5.600 TL maaş almaktadır. Bu miktar devlet üniversitelerinde ortalama olarak aynıdır.

Pdr için hangi dersten kaç net yapmak gerekir?

1- Ortaöğretim Başarı Puanının, 2021 YKS-EA puanına etkisi 52,2 olan bir öğrencinin BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ PDR, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazanabilmesi için 395 ham puan alması gerekmektedir. Bu öğrenci, TYT - Temel Yeterlilik sınavında toplam 77,75 net. 3,5 net Fen Bilimleri neti yapmalıdır.

Rehber öğretmenin ek dersi ne kadar?

İlgili mevzuata göre ; her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati ders niteliğinde ek ders görevi sayılır.

PDR için hangi bölüm seçilmeli?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümü, üniversitelerin Eğitim Fakültelerine bağlı dört yıllık eğitim veren bir lisans bölümüdür. Bünyesinde Eğitim Fakültesi bulunduran hemen her okulda mevcut olan bölüme yerleşebilmek için öğrencilerin Tm-3 puan türünde yeterli başarıya ulaşmaları gerekmektedir.

Psikolojik Danışman hastanede çalışabilir mi?

Hastanelerde veya Askeriyede çalışabilir mi?” gibi bir soru da geliyor akıllara. PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.

Rehber öğretmenin ek dersi neye göre yapılır?

Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir. Ancak rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara nöbet görevi verilemez. Rehber öğretmenlerinin ek dersi haftalık 18 saattir. 18 saat x 4 hafta = 72 saat aylık ek ders alırlar.