Kontakt lens hangi durumlarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kontakt lens hangi durumlarda kullanılır?
  2. Kontakt lens kaç ay kullanılır?
  3. Lens almak için ne yapmalı?
  4. Her insan lens takabilir mi?
  5. Kontakt lens tehlikeli mi?
  6. Lens kullanım süresi ne kadar?
  7. Disposable kontakt lensler nedir?
  8. Kontakt lensler renkli olabilir mi?
  9. Lens için doktora gitmek gerekir mi?
  10. Her göz lens takabilir mi?
  11. Lens kullanan kişinin yaşı ne olmalı?

Kontakt lens hangi durumlarda kullanılır?

Görme bozukluklarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde, ya da kornea hastalıklarının tedavisinde kontakt lens kullanılmaktadır. Kontakt lensler, 1800'lerde göz bebeğinin önünü tamamen kaplayan üfleme cam lenslerden yapılan incecik plastik kornea lenslerine uzanan bir evrim geçirmiştir.

Kontakt lens kaç ay kullanılır?

Tüm dünyada en çok kullanılan lens çeşidi aylık lenslerdir. Aylık lenslerin maliyeti diğer lens çeşitlerine göre çok daha azdır. Aylık şeffaf lensler genel olarak 1 kutu içerisinde 6 adet (bilister paket)lens olarak satışa sunulur , 6 adet (3 çift) lensi iki gözünüz için 3 ay kullanabilirsiniz.

Lens almak için ne yapmalı?

Kontakt lensler göz hekimi tarafından reçete edilmeli ve bunları satmaya yetkili optik mağazalarından satın alınmalıdırlar. Kontakt lens reçetesinde gölük reçetesinde yer alan mercek numaralarına ek olarak, lensin çapı, eğrilik yarıçapı, materyali ve kullanım şeması yer alır.

Her insan lens takabilir mi?

Göz sağlığı açısından herhangi bir sorunu olmayan (gözün ve göz kapaklarının dış yapısı normal, göz yaşı azlığı ve gözde kronik enfeksiyon sorunları olmayan, sürekli göz ilacı kullanımının gerektiği bir rahatsızlığı olmayan) herkes kontakt lens kullanabilir.

Kontakt lens tehlikeli mi?

Unutulmamalıdır ki kontakt lens yanlış kullanılırsa mikropların korneaya tutunmasına ve çok ciddi göz enfeksiyonlarına sebep olabilir. Kontakt lens kullanırken gözde kızarıklık veya batma hissi oluşursa, kullanıcı hemen lensi çıkartıp doktora başvurulmalıdır.

Lens kullanım süresi ne kadar?

Markalara göre değişmekle birlikte 6 ile 30 gün/gece boyunca sürekli (gece gözde kalabilen) kullanılabilen lensler bulunmaktadır. Gece gözde kalabilme özelliğine sahip kontakt lenslerin göz yapınıza uygun olup olmayacağına göz hekiminiz yapacağı ölçümler ve uygulama sonucunda karar verecektir.

Disposable kontakt lensler nedir?

Disposable (kullan-at) lensler: Bir kez takılan ve önerilen süre sonunda (1 gün, 1 hafta, 1 ay) çıkarılıp atılan atılması için üretilmiş lenslerdir.

Kontakt lensler renkli olabilir mi?

Opak renk tonlarına sahip renkli kontakt lensler, ela, yeşil, mavi, menekşe, ametist, kahverengi ve gri dahil olmak üzere birçok farklı renkte gelir. Kostüm veya teatral kontakt lensler de opak renk tonları kategorisine girer.

Lens için doktora gitmek gerekir mi?

Kontakt lenslerin doğru kullanımı için doktor muayenesi gereklidir. Çünkü göz kusurlarının giderilmesinde tercih edilen lensler için BC ve Dia değerleri önemlidir. Miyop, hipermetropi, presbiyobi ya da astigmat gibi göz kusurlarının giderilmesinde göz değerleri önemlidir.

Her göz lens takabilir mi?

Özellikle son 20 yıldır gelişen teknolojiler sayesinde, eskiden kullanım alanı kısıtlı olan kontakt lensler herkesin ihtiyacına cevap verecek şekilde üretilmeye başlandı. Artık, gözlük kullanmak istemeyen ve göz yapısı uygun olan herkes kontakt lens kullanabilir.

Lens kullanan kişinin yaşı ne olmalı?

Kontakt lens takmak için minimum yaş veya lens takmak için herhangi bir yaş bulunmaz.