Allianz Sigorta hangi bankaya ait?

İçindekiler:

  1. Allianz Sigorta hangi bankaya ait?
  2. Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nasıl iptal edilir?
  3. Sağlık sigortası ne zaman iptal olur?
  4. Sigorta nasıl iptal ettirilir?
  5. AvivaSa para iadesi kaç günde gelir?

Allianz Sigorta hangi bankaya ait?

Bugün itibariyle Allianz, Yapı Kredi Sigorta'nın ve Yapı Kredi Emeklilik'in ana ortağı konumuna geldi. Alman sigorta devi Allianz'ın Türkiye'de 90 yıldır faaliyet gösteren şirketleri, Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik ile Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik şirketleri tek yönetim altına girdi.

Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nasıl iptal edilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasını iptal ettirmek isteyen poliçe sahibinin sigorta şirketine dilekçe yazması gerekmektedir. İptal işlem süreleri sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle beraber genel olarak 2-3 gün içerisinde gerçekleşir. İptal sürecinde esas alınan dilekçenin sigorta şirketine ulaştığı tarihtir.

Sağlık sigortası ne zaman iptal olur?

Poliçe prim taksitinin vade tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ödenmemesi halinde poliçe iptal edilir. Poliçe iptali sonrası 30 gün içerisinde başvuru yapılması halinde meriyet değerlendirmesi (poliçenin tekrar yürürlüğe girmesi) yapılır.

Sigorta nasıl iptal ettirilir?

İptal talebi için poliçe satın alınan sigorta firmasına bir ön yazıyla birlikte, araç satış belgesi ve sigorta poliçesinin faks veya e-mail yoluyla gönderilmesi gerekir. Talebi ve evrakları teslim alan sigorta şirketi, iptal işlemi için süreci başlatır.

AvivaSa para iadesi kaç günde gelir?

BES iptali yapan kişilerin merak ettiği bir diğer önemli konu ise; AvivaSa BES iptali para iadesinin ne zaman yapılacağıdır. Para iadesi, BES iptal işlemi tamamlandıktan sonra 10 iş günü içerisinde yapılır.