Bobinaj ustası ne demek?

İçindekiler:

  1. Bobinaj ustası ne demek?
  2. Bobinaj ustası nasıl olunur?
  3. Bobinaj nedir ne işe yarar?
  4. Bobinaj ne kadar maaş alır?
  5. Bobinajcılık ne demek?
  6. Bobinaj malzemeleri nelerdir?
  7. Presbant ne ise yarar?
  8. Presbant ne işe yarar?
  9. Motor Sarımı nedir?
  10. Motor Sarım nedir?
  11. Elektrik Elektronik lise mezunları ne iş yapar?

Bobinaj ustası ne demek?

Bobinaj ustası, motorların içerisinde, elektrik iletkenliğini sağlayan tellerin sarılmasından ve motor parçalarının değiştirilmesinden sorumludur.

Bobinaj ustası nasıl olunur?

Bobinaj ustası olmak isteyen kişilerin meslek liselerinden ya da üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Elektrik Elektronik programlarından mezun olması gerekmektedir. Ayrıca mesleki eğitim merkezlerinde de mesleğin eğitimi verilmektedir.

Bobinaj nedir ne işe yarar?

Bobinaj nedir: Elektrik motorları elektrik akımını taşıyan ve taşıdığı elektrik akımı kadar manyetik alan oluşturur. Bu durumda üzerinde bir gerilim oluşturan iletkenler hazırlanır. Yerine yerleştirilir, gereken uç bağlantıları ve kablo yalıtımları yapılır. Bu gibi işlemlerin tümüne bobinaj denir.

Bobinaj ne kadar maaş alır?

Meslekte yeni olan bir bobinaj ustası 3.000 TL maaş ile işe başlayabilir. Tecrübeli bir bobinaj ustası ortalama 4.000 TL gelir elde eder. Yıllar içerisinde uzmanlaşmış eğitimli bir bobinaj ustasının ise 6.000 TL kazanabildiği görülmektedir.

Bobinajcılık ne demek?

Genelde sanayide bulunan hemen hemen her makinenin çalışma sisteminin kalbi olan motorların yapım, tamir ve bakımının yapılması bobinajcılık işlemidir. Motor yapıldıktan ve ya tamir için sarım işlemi tamamlandıktan sonra bir çok ölçüm cihazı ile tek tek ölçümler yapılır. ...

Bobinaj malzemeleri nelerdir?

Başlıca bobinaj malzemeleri aşağıdaki gibidir;
  • EMAYE BOBİN TELLERİ a- Yuvarlak bobin telleri, bakır, alümünyum. ...
  • PRESBANTLAR. a- Normal kağıt presbantlar. ...
  • MAKARONLAR. a- Cam elyaf makaronlar 2500 v. ...
  • İZOLASYON SIVILARI. ...
  • MOTOR BANDAJ, SARGI İPLERİ ...
  • SİLİKON KABLOLAR.
  • MOTOR YEDEK PARÇALARI.

Presbant ne ise yarar?

Presbantlar Presbantlar, elektrik motor bobinajında kullanılmaktadır. Bu malzeme, motorun bobinlerinin ankuşlar üzerinde çizilmeden ve çalışma sırasında deforme olmadan nüve üzerinde oluşan ısıdan etkilenmemesi için kullanılır.

Presbant ne işe yarar?

Presbantlar, elektrik motor bobinajında kullanılmaktadır. Bu malzeme, motorun bobinlerinin ankuşlar üzerinde çizilmeden ve çalışma sırasında deforme olmadan nüve üzerinde oluşan ısıdan etkilenmemesi için kullanılır.

Motor Sarımı nedir?

Motor sarımı elektronik makinalarda kullanılan bir işlemdir. Motor sarımı aşamasına gelmeden önce görsel olarak inceleme yapılır. Gövde ve klemens gibi parçalar tespit edildikten sonra elde edilen bilgiler analiz yapılması amacından kayıt altına alınır. Eğer kaplin ve kasnak varsa çektirme yapılarak demonte yapılır.

Motor Sarım nedir?

Motor sarımı elektronik makinalarda kullanılan bir işlemdir. Motor sarımı aşamasına gelmeden önce görsel olarak inceleme yapılır. Gövde ve klemens gibi parçalar tespit edildikten sonra elde edilen bilgiler analiz yapılması amacından kayıt altına alınır. Eğer kaplin ve kasnak varsa çektirme yapılarak demonte yapılır.

Elektrik Elektronik lise mezunları ne iş yapar?

Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.