Yano GANO nedir Marmara?

İçindekiler:

  1. Yano GANO nedir Marmara?
  2. Marmara Üniversitesi GANO kaç olmalı?
  3. Marmara'da çan eğrisi var mı?
  4. Transkript TS nedir?
  5. Başarı notu FG ne demek?
  6. Bütünleme sınavında çan eğrisi var mı?
  7. Doğrudan dönüşümlü not sistemi nedir?
  8. En fazla kaç kredi ders alınır Marmara?
  9. Marmara Üniversitesi en fazla kaç ders alınabilir?
  10. FG notu ne anlama geliyor?
  11. Çukurova Üniversitesi FG ne demek?

Yano GANO nedir Marmara?

Bu başarı derecesi, öğrencinin öğrenim süresince tamamlamakla yükümlü olduğu toplam kredi ve genel ağırlıklı not ortalaması (GANO)/yarıyıl ağırlıklı not ortalaması (YANO) hesabında; ilgili dersin başarı katsayısı 0,00 alınarak GANO/YANO hesabına dersin kredisi katılmak suretiyle FF notu gibi işleme alınır.

Marmara Üniversitesi GANO kaç olmalı?

b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.

Marmara'da çan eğrisi var mı?

Üniversitemizin takvim.marmara.edu.tr adresindeki bilgiler esastır. Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun @'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının `'ı alınarak belirlenir. ... Final veya Bütünleme sınav notunuz 50'den düşük ise ortalamanız kaç olursa olsun, dersten kalırsınız.

Transkript TS nedir?

e) TS (Transfer - Diğer kurum yaz okulu): Üniversite tarafından uygun görülüp ilgili yönetim kurulunca kabul edilen, Üniversite öğrencilerinin başka yükseköğretim kurumlarının yaz okullarında alıp başarmış olduğu dersleri için kullanılır. Bu işaretin kullanıldığı derslere S notu verilir. ... Bu dersler tekrar edilmez.

Başarı notu FG ne demek?

ç) FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten başarısız sayılır. ... Bu not, daha sonra yapılacak mazeret sınavı sonucu alınacak harf notuyla değiştirilir.

Bütünleme sınavında çan eğrisi var mı?

Çan eğrisi bütünleme sınavlarında da uygulanabilir. Bu durum da sadece bütünlemeye giren öğrencilerin genel ortalaması esas alınır. Fakat bazı üniversitelerde final ve bütünleme ortalamasına göre de harf notu belirlenebilir.

Doğrudan dönüşümlü not sistemi nedir?

d) Doğrudan Dönüşüm Yöntemi: Öğrencinin bir dersteki ham başarı notunun belli bir ölçeğe göre (mutlak) harfli başarı notuna dönüştürülerek başarısının değerlendirilmesidir.

En fazla kaç kredi ders alınır Marmara?

Üniversitemizde, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 17 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)

Marmara Üniversitesi en fazla kaç ders alınabilir?

https://bys.marmara.edu.tr üzerinden ders kayıt işlemlerinizi şifre ve okul numaranızla yapabilirsiniz. Üstten ders alabilmek için ortalamamın en az kaç olması gerekli ve en fazla kaç ders alabilirim? Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3.00 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.

FG notu ne anlama geliyor?

ç) FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten başarısız sayılır. ... Bu not, daha sonra yapılacak mazeret sınavı sonucu alınacak harf notuyla değiştirilir.

Çukurova Üniversitesi FG ne demek?

Yarıyılsonu/Yılsonu/Bütünleme sınavında bu sınır değerinin altında not alan öğrencilere FF ve Yarıyılsonu/Yılsonu/Bütünleme sınavlarına girmeyen öğrencilere FG harf notu verilir.