Ankaradan nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Ankaradan nasıl yazılır TDK?
  2. Ankara'da nasıl yazılır?
  3. Ankaramız mı Ankara mız mı?
  4. Ankaralı lar nasıl yazılır?
  5. Başkent Ankara'da nasıl yazılır?
  6. Sanki nasıl yazılır?
  7. Ahmetin nasıl yazılır?
  8. Türkiye'si mi Türkiyesi mi?
  9. Türkiyemiz mi Türkiye'miz mi?
  10. Ankara Türkiye'nin başkenti mi?
  11. Bende nasil?
  12. Sanki birleşik mi ayrı mı?
  13. Ahmet'im mi Ahmedim mi?
  14. La eki nasıl yazılır?

Ankaradan nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Ankarada şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ankara'da şeklinde olmalıdır.

Ankara'da nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ankaradakiler şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ankara'dakiler şeklinde olmalıdır.

Ankaramız mı Ankara mız mı?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ankaram şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ankara'm şeklinde olmalıdır.

Ankaralı lar nasıl yazılır?

Ankaralılar'ın mı?” yoksa “Ankara'lıların mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ankara'lıların şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ankaralılar'ın şeklinde olmalıdır.

Başkent Ankara'da nasıl yazılır?

Kabul edilen kanun maddesi şudur: Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara şehridir.” Anayasamızda açıkça yazdığı üzere Türkiye'nin başkenti Ankara'dır, değişemez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez.

Sanki nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle San ki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sanki şeklinde olmalıdır.

Ahmetin nasıl yazılır?

UYARI: Sonunda p, ç, t, k ünsüzlerinden biri bulunan Ahmet, Çelik, Halit, Şahap; Bosna-Hersek; Kerkük, Sinop, Tokat, Zonguldak gibi özel adlara ünlüyle başlayan ek getirildiğinde kesme işaretine rağmen Ahmedi, Halidi, Şahabı; Bosna-Herseği; Kerküğü, Sinobu, Tokadı, Zonguldağı biçiminde son ses yumuşatılarak söylenir.

Türkiye'si mi Türkiyesi mi?

Bu kelime genellikle Türkiyenin şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türkiye'nin şeklinde olmalıdır.

Türkiyemiz mi Türkiye'miz mi?

Türkiye'miz mi?” yoksa “Türkiyemiz mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türkiyemiz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türkiye'miz şeklinde olmalıdır.

Ankara Türkiye'nin başkenti mi?

"Türkiye Devleti'nin başkenti Ankara'dır." şeklindeki bir maddelik kanun teklifi kabul edildi (). Kanunun yürürlüğe girmesiyle Ankara yeni Türk devletinin başkenti oldu.

Bende nasil?

Bende TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Ben de TDK'ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.

Sanki birleşik mi ayrı mı?

Bu kelime genellikle San ki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sanki şeklinde olmalıdır.

Ahmet'im mi Ahmedim mi?

"Ahmet'im" kesme işaretiyle yazılır ve T harfi yumuşamaz. TDK kurallarına göre özel adlar kesme işaretiyle ayrılır ve telaffuzda sert sessiz yumuşaması olsa da bu, yazıma yansıtılmaz. Bu kural, "ben Ahmet'im" derkenki yazım için hem de iyelik eki "(Benim Ahmet'im) yazımı için geçerlidir.

La eki nasıl yazılır?

ile, ünlüyle biten kelimelere bitişik olarak yazıldığında araya y ünsüzü girer ve başındaki i ünlüsü düşer: arkadaşı-y-la (arkadaşı ile), çevre-y-le (çevre ile), sürü-y-le (sürü ile), yapı-y-la (yapı ile) vb. Bize kalırsa, özel isimlere gelen "ile" sözcüğü kesme işaretiyle ayrılmalı.