Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için ne yemeli?
  2. Kemoterapi sonrası yan etkiler nelerdir?
  3. Kemoterapi alan hastalar ne yemeli?
  4. Kemoterapi sonrası ağız yarası kaç günde geçer?
  5. Kemoterapi ağız yarası yapar mı?
  6. Radyoterapi sonrası ağız yaraları ne zaman geçer?

Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için ne yemeli?

Kemoterapi gören çoğu hastada iştah azalması görülür. Bu durumda yetersiz beslenmeyi önlemek için; tahılları sıcak tüketmek, fındık-fıstık ezmesi, pide ekmek ile humus, yoğurt ve püre haline getirilmiş sebze çorbaları gibi gıdalar önerilmektedir.

Kemoterapi sonrası yan etkiler nelerdir?

Kemoterapinin yan etkileri nelerdir?
  • Mide bulantısı
  • Kusma.
  • İshal.
  • Saç dökülmesi.
  • İştah kaybı
  • Yorgunluk.
  • Ateş
  • Ağız yaraları
Daha fazla öğe...

Kemoterapi alan hastalar ne yemeli?

Yoğurt, muz, patates püresi, sebze püresi, boza, salep, süt, olgun taze meyveler, iyi pişmiş et, yumuşak peynir, makarna, muhallebi daha rahat tüketebileceğiniz yiyeceklerdendir. Bol su ve sıvı besin tüketmeye çalışınız.

Kemoterapi sonrası ağız yarası kaç günde geçer?

Tedaviden sonra 2 hafta sonra ağız yaraları oluşabilir Bununla birlikte hekimin tavsiye edeceği ağrı giderici ve destekleyici ilaçlar veya uygulamalar alınabilir. Ayrıca, sıcak, baharatlı veya asitli gıdalardan uzak durulmalı ve yutulması kolay, yumuşak ve sulu yiyecekler tercih edilmeli.

Kemoterapi ağız yarası yapar mı?

Oral Mukozit veya ağız yarası, kanser tedavisinin en yaygın yan etkilerinden biridir. Kemoterapi ve radyasyon, mukoza zarının (ağzı kaplayan ince ve yumuşak koruyucu doku) iltihaplanmasına veya ülserasyonuna neden olabilir. Mukozit vakalarında ağız yaraları, diş eti kızarıklığı, şişliği ve ağızda kan görülebilir.

Radyoterapi sonrası ağız yaraları ne zaman geçer?

Tedaviden sonra 2 hafta sonra ağız yaraları oluşabilir Tedavinin başlamasından bir iki hafta sonra ortaya çıkabilecek bu durumu karşı erken önlem alabilmek için kişilerin ağız kontrolü yapması önemli. Bununla birlikte hekimin tavsiye edeceği ağrı giderici ve destekleyici ilaçlar veya uygulamalar alınabilir.