Çocuklar neden sık boğaz enfeksiyonu olur?

İçindekiler:

  1. Çocuklar neden sık boğaz enfeksiyonu olur?
  2. Boğaz bademcik iltihabı nedir?
  3. 2 yaş boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir?
  4. Sürekli bademcik iltihabı neden olur?
  5. Sürekli bademcik şişmesi neden olur?
  6. Neden sık sık boğazım ağrıyor?

Çocuklar neden sık boğaz enfeksiyonu olur?

Bebek ve çocuklarda bağışıklık sistemi henüz gelişim aşamasında olduğu için mikroplara karşı hassasiyet fazladır. Bu sebeple ağlama, huzursuzluk, beslenme ve hatta nefes alma sorunlarının eşlik ettiği boğaz enfeksiyonları yaygın olarak görülür.

Boğaz bademcik iltihabı nedir?

Bademcik iltihabı da denen tonsilit, boğazın arka tarafındaki oval şekilli iki bezenin iltihaplanması anlamına gelmektedir. Tonsilit belirtileri arasında bademciğin şişmesi, boğaz ağrısı, yutmada güçlük ve boyun bölgesindeki hassas lenf düğümleri gösterilebilir.

2 yaş boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Tuzlu su ile yapılan gargara da boğazın temizlenmesini ve rahatlamasını sağlayacaktır. Boğaz enfeksiyonu döneminde çocuklara çorba ve püre gibi yumuşak yiyecekler vermek beslenmelerini kolaylaştıracaktır. Boğaz enfeksiyonu olan çocuğun yaşına uygun bitki çayları tüketmesi de tedaviyi destekleyen bir yöntem olmaktadır.

Sürekli bademcik iltihabı neden olur?

Bademcik iltihabının en sık görülme nedeni yaygın virüslerden kaynaklanır, ancak bakteriyel enfeksiyonlar da bunun nedeni olabilir. Bademcik iltihabına neden olan en yaygın bakteri Streptococcus pyogenes'tir (A grubu streptococcus), strep boğazına neden olan bakteridir.

Sürekli bademcik şişmesi neden olur?

Bademcik şişmesi bir hastalık değil, bir semptomdur ve genellikle enfeksiyon sonucunda görülür. Bu enfeksiyonlar virüs ya da bakteri kaynaklı olabilir. Boğaz enfeksiyonlarının ortalama %70'i virüs kaynaklıdır. Bademcik şişmesi aslında tonsilit denen bademcik iltihabının sebep olduğu durumlardan biridir.

Neden sık sık boğazım ağrıyor?

Farenjit, tonsillit, özofagus iltihabı, akciğer enfeksiyonları, larenjit, krup hastalığı, reflü, tümör varlığı, yabancı cisim yutulması, sigara içmek, gece uyurken ağızdan nefes almak, kirlilik ve evcil hayvanlara, polenlere ve küflere karşı alerjiler boğaz ağrısının nedenleri arasındadır.