Üniversite burslarını kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Üniversite burslarını kimler alabilir?
  2. Cumhurbaşkanlığı Bursu Nasıl Alınır?
  3. Karşılıksız devlet bursu kimlere verilir?
  4. Üni devlet bursu ne kadar?
  5. Başbakanlık bursu herkese çıkar mı?

Üniversite burslarını kimler alabilir?

Burstan yararlanacak öğrenciler,
  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Daha fazla öğe...

Cumhurbaşkanlığı Bursu Nasıl Alınır?

Başbakanlık bursu almak isteyen öğrenciler başvurularını kyk bursu başvuru süreleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Başbakanlık başvurusunu öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumunun resmi sitesi (http://kyk.gov.tr/) adresi üzerinden başvuru süresi içerisinde yapacaklar.

Karşılıksız devlet bursu kimlere verilir?

KYK bursu kimlere verilir? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. NOT: Öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmemektedir.

Üni devlet bursu ne kadar?

KYK burs ve kredileri bu yıl, üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 lira oldu.

Başbakanlık bursu herkese çıkar mı?

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu'na, tüm lisans, yüksek lisans ve açıköğretim öğrencileri başvurabilir. Başbakanlık bursu , öğrenim kredisinden farklı olarak geri ödemesi olmayan bir burstur. ... Bir aday hem öğrenci kredisi hem de başbakanlık bursunu alamaz.