İmplant kapağı düştü ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. İmplant kapağı düştü ne yapmalıyım?
  2. İmplant gevşer mi?
  3. İmplant neden gevşer?
  4. Implanttan kaç gün sonra diş fırçalanır?
  5. İmplant sallanıyorsa ne olur?
  6. İmplant kemiğe zarar verir mi?

İmplant kapağı düştü ne yapmalıyım?

İmplant dişim düştü, implant yerinden çıktı ne yapmalıyım diye düşünen hastaların yeniden diş hekimine gitmeleri ve yeniden röntgen çekilmeleri gerekir böylece tedavinin neden başarısız olduğu anlaşılır. Daha sonra ilgili bölgenin 4 – 5 ay iyileşmesi beklenir.

İmplant gevşer mi?

Geriye, herhangi bir miktar yerine uymama durumunda kemik/ implant arayüzünde hasar oluşup oluşmadığını belirlemek kalır. Ancak, protezin yerine uymaması halinde bileşen gevşemesine ve kırılmasına neden olması muhtemeldir. Dayanak vida gevşemesi; dayanakların yüzde 2 ile yüzde 45 arasında değişmektedir.

İmplant neden gevşer?

Gevşemenin temel sebeplerinden biri vidanın bu dirence dayanacak sağlamlıkta olmaması değil kullanılan vidanın abutment ile uyumlu olmamasıdır. Bu noktada implant için kullanılan abutment ve vidanın birbirleri ile tam uyumlu olması gerekmektedir.

Implanttan kaç gün sonra diş fırçalanır?

1 ) İmplant ve ağız bakımı; İmplant tedavisi uygulandıktan sonrai ilk 2 gün içerisinde ağız bakımına önem verilmesi gerekir. Ağız içinde basınca neden olacak hareketlerden uzak durmak gerekir. İmplant uygulandıktan sonra 1 gün boyunca ağız içi çalkalanmamalı ve gargara yapılmamalıdır.

İmplant sallanıyorsa ne olur?

Eğer implant sallanıyor ise kemik ile kaynaşmamış ya da bir enfeksiyon, kemik kaybı neticesinde etrafında yetersiz kemik kalmış demektir.

İmplant kemiğe zarar verir mi?

Taklit implantlar, zamanla kemik erimesi ve enfeksiyona yol açabilirler. İmplant, doğru uygulandığında herhangi bir zararı olmayan tedavilerden olduğu için implant uygulamasını profesyonel bir ekibe yaptırmak gerekir.