Azerbaycan tıp Türkiye denkliği var mı?

İçindekiler:

  1. Azerbaycan tıp Türkiye denkliği var mı?
  2. Azerbaycan diş hekimliği ne kadar?
  3. Azerbaycan Hukuk Fakültesi ne kadar?
  4. Azerbaycanda diş hekimliği denklik var mı?
  5. Azerbaycanda diş hekimliği kaç yıl?
  6. Azerbaycan'da hukuk nasıl okunur?

Azerbaycan tıp Türkiye denkliği var mı?

Azerbaycan ile Türkiye arasında yüksek öğretim anlaşmalarına göre Azerbaycan devlet üniversitelerinin diplomaları Türkiye'de YÖK tarafından tanınmakta, bu nedenle Azerbaycan diplomalarının denkliği konusunda sıkıntı yaşanmamaktadır.

Azerbaycan diş hekimliği ne kadar?

Azerbaycan'da diş hekimliği eğitimi almak isteyen kişiler öncelikle hazırlık okumaktadır. Bu sebeple hazırlık bölümü için 3000$ ödeme yapmaları gerekir. Sonrasında lisans eğitimine geçmeniz dahilinde ise sizlerden talep edecekleri ücret 4000$ olarak belirlenmiştir.

Azerbaycan Hukuk Fakültesi ne kadar?

Azerbaycan'da ki çoğu üniversite ülkemiz tarafından sayılmakta. Hukuk okumak isteyen kişiler öncelikle hazırlık bölümü için 900$ ücret ödemek zorundalar. Bölüme geçtiklerinde ise talep edilen fiyat 3000$ olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar sene bazında ve okul bazında değişkenlik gösterebilmektedir.

Azerbaycanda diş hekimliği denklik var mı?

Azerbaycan'da Diş Hekimliği Eğitimi YÖK Denkliği Var Mı? Bir üniversitenin YÖK tarafından tanınması ve denklik koşullarına uyum sağlaması oldukça önemlidir. Ülkemiz denklik konusunda Azerbaycan ile iyi ilişkiler yürütmektedir. Azerbaycan'da diş hekimliği eğitimi gören kişiler YÖK denkliği alabilmektedir.

Azerbaycanda diş hekimliği kaç yıl?

Azerbaycan Üniversiteleri diş hekimliği lisans eğitimlerinde öğrencilere tüm bilgileri hem uygulamalı hem de teorik bilgi olarak vermektedir. Diş Hekimliği bölümü için lisans süresi 5 yıldır.

Azerbaycan'da hukuk nasıl okunur?

Azerbaycan'da hukuk eğitimi için 1 yıl hazırlık okunması gerekiyor. Lisans bölümü ise 4 yıl olarak belirlenmiş durumda. Yani 5 yıllık bir eğitimin sonunda mezun olabiliyorsunuz.