Uludağ Bakacak Seyir Terası nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Uludağ Bakacak Seyir Terası nasıl gidilir?
  2. Bakacak Tepesi kaç metre?
  3. Bakacak nereye bağlı?
  4. Bakacak Tepesi Nerede?
  5. Türkiye'nin ilk cam terası nerede yapılmıştır?
  6. En uzun cam teras nerede?

Uludağ Bakacak Seyir Terası nasıl gidilir?

Teleferik ile gitmek isteyenler, Oteller Bölgesi'ne çıkan teleferik hattına bindikten sonra yürüyerek ulaşabilirler. Çobankaya Teleferik İstasyonu, Bakacak seyir terasına en yakın istasyonu. Minibüs ile gitmek isteyenler, Oteller bölgesine giden ve şehir merkezinden kalkan bu minibüsler ile kolaylıkla gidebilirsiniz.

Bakacak Tepesi kaç metre?

Milli parkın en yüksek noktası Uludağ Tepe'dir (2543 m). Diğer yükseltiler Zirvetepe (2468 m), Kuşaklıkaya (2232 m), Çobankaya (1750 m), Bakacak Tepe (1743 m)'dir.

Bakacak nereye bağlı?

Bakacak 41.177151 enlem ve 36.455402 boylamda yer almaktadır. Tekkeköy ilçesine bağlıdır. Bakacak haritası Samsun ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Bakacak GPS koordinatları 41° 10´ 37.7436" ve 36° 27´ 19.4472".

Bakacak Tepesi Nerede?

Bakacak tepesi Amasra nın merkezinden yaklaşık 5-6 km. Bartın tarafına doğru çıkılan bir tepe, eski yol üzerinden gidiliyor, aynı zamanda Kuşkayası yol anıtı da burada, görmeden geçmeyin, seyrine doyum olmayan harika bir manzara, Amasra nın tamamı gözler önünde.

Türkiye'nin ilk cam terası nerede yapılmıştır?

Karabük'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da İncekaya Kanyonu üzerine yapılan cam seyir terası, kademeli normalleşmeyle ziyaretçilerine yeniden kavuştu.

En uzun cam teras nerede?

Erzurum'un Uzundere ilçesinde Tortum Gölü üzerine yaptırılan Türkiye'nin en geniş ve en uzun cam seyir terası, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kırılmaz özelliği bulunan ve sıcağa dayanıklı temperli cam döşenen seyir terasına çıkan yerli ve yabancı turistler, 143 metre yükseklikten gölü izlemenin keyfini yaşıyor.