Kıble saati nedir nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Kıble saati nedir nasıl bulunur?
  2. Kıble açısı nedir?
  3. Kıble güney mi?
  4. Kıble yönü Güney mi?
  5. Kâbe ne yönde?

Kıble saati nedir nasıl bulunur?

Kıble tesbiti yapacağımız gün takvimlerinizde bulunan kıble saatinde yeryüzüne dik duran cisimlerin gölgelerinin güneşe taraf olan uzantısı kıble yönünü göstermektedir. O saatte yüzünü güneşe dönen kıbleye dönmüş olur. Kıble saatleri sadece adı geçen şehir için geçerlidir.

Kıble açısı nedir?

Evde namaz kılmak için kıble yönü belirlenmemişse en kolay olarak pusula ile kıble yönünü bulmak olmaktadır. Türkiye'de kıble güney ile güneydoğu yönlerinde güneyden doğuya doğru 23 derecelik bir açıda bulunmaktadır.

Kıble güney mi?

Sol kolumuzu doğuya, sağ kolumuzu batıya uzattığımızda kuzey yönü arkamızda kıble yönü olan güney ise ön cephemizde kalacaktır. Türkiye'de kıble takribî olarak güney ile güneydoğu yönleri arasında bulunuyor.

Kıble yönü Güney mi?

Güneşin doğduğu yön Doğu yönüdür. Bu durumda tam karşısı batı olur. Arkamız Doğu yönüne dönük olduğunda yüzümüz Batı yönüne bakar. Sağ kolumuz Kuzey yönü sol kolumuz ise Güney yönü yani kıbleyi gösterir.

Kâbe ne yönde?

Kabe, ülkemizden bakıldığı zaman Güney tarafta kalmaktadır. Tam konumu ise Güney Doğudur. Bu durumda kıbleyi bulmak için Güney yöne doğru dönmek gerekir.