Üniversite ilk 5 tercih bursu nedir?

İçindekiler:

  1. Üniversite ilk 5 tercih bursu nedir?
  2. Hangi üniversiteler tam burslu?
  3. Üniversitelerde tercih bursu nedir?
  4. YKS ilk 5 tercih bursu ne kadar?
  5. Tercih Bursu ne kadar sürer?
  6. Tam burslu üniversitede para ödenir mi?
  7. Tercih indirimi nedir Biruni?
  8. Hangi bölümlere burs var?

Üniversite ilk 5 tercih bursu nedir?

Projeyle ilk 5 tercihinden biri Tekstil Mühendisliği olan ve sıralaması ilk 20 binde bulunan öğrencilere asgari ücret tutarında burs veriliyor. 20-50 bin arasında olanlara net asgari ücretin yüzde 70'i, 50- 80 bin arasındakilere ise asgari ücretin yüzde 50'si tutarında karşılıksız burs sağlanıyor.

Hangi üniversiteler tam burslu?

Burs veren devlet üniversiteleri
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi. ...
  • İstanbul Teknik Üniversitesi. ...
  • Boğaziçi Üniversitesi. ...
  • Abdullah Gül Üniversitesi (Devlet Üniversitesi) ...
  • İstanbul Üniversitesi. ...
  • 7. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi. ...
  • İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi.

Üniversitelerde tercih bursu nedir?

Tercih Bursu Öğrencimizin kazanmış olduğu burslara ek olarak, ilk 5 tercihinden herhangi birinde İAÜ ye yerleşmesi durumunda (Tıp, Diş Hekimliği, Hukuk ve Psikoloji hariç) kalan eğitim öğretim ücreti üzerinden hesaplanan % 30 bursudur.

YKS ilk 5 tercih bursu ne kadar?

Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere aylık net asgari ücret tutarı kadar; 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar ...

Tercih Bursu ne kadar sürer?

9 ay boyunca devam eder. YKS Başarı Bursu, normal eğitim süresini kapsar.

Tam burslu üniversitede para ödenir mi?

Tam burslu okula kayıt olduğunuzda okul ücreti ödemezsiniz. Okulun size özel sunduğu burs desteği, yurt desteği, yemek desteği gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz. Arkadaşlarını büyük paralar ödeyerek aldığı paralı eğitimi siz ücretsiz alırsınız.

Tercih indirimi nedir Biruni?

Programlardan herhangi birine 1.tercihle yerleşenlere ödeyecekleri ücret üzerinden %30 oranında ek indirim uygulanır. Yerleşilen tercih sırasına kadar tüm tercihlerin yalnız Biruni Üniversitesi olması halinde, ödenecek ücret üzerinden %30 oranında ek indirim uygulanır.

Hangi bölümlere burs var?

20 eğitim öğretim yılında da verilecek olan YÖK Destek bursu üniversitelerin lisans programlarında temel bölümler adı verilen matematik, biyoloji, fizik ve kimya bölümlerini ayrıca tarım, su ürünleri, ziraat, orman, hayvancılık ve yer bilimleri bölümlerini kapsamaktadır.