Teravih namazını kaç rekat kılınabilir?

İçindekiler:

  1. Teravih namazını kaç rekat kılınabilir?
  2. Teravih namazını 20 rekât kılmak şart mı?
  3. Teravih namazı 10 rekât kılsak olur mu?
  4. Cübbeli Ahmet Hoca teravih namazı 8 rekât kılınır mı?
  5. Teravih namazı evde 10 rekât kılınabilir mi?
  6. Teravih namazı 4 rekâtta bir selam verilerek nasil kilinir?
  7. Teravih namazı Yatsıyla birlikte toplam kaç rekat kılınmaktadır?

Teravih namazını kaç rekat kılınabilir?

Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir. İşte kılınışı; Teravih namazı 20 rekat olarak kılınır.

Teravih namazını 20 rekât kılmak şart mı?

Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.

Teravih namazı 10 rekât kılsak olur mu?

Bununla birlikte şunu da ifade etmek gerekir ki, teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur.

Cübbeli Ahmet Hoca teravih namazı 8 rekât kılınır mı?

Cübbeli şunları söyledi: "8 rekat diye bir şey yok. Uyduran, kaydıranlara bakmayın. Kuvvetli rivayetler 20 rekattır.

Teravih namazı evde 10 rekât kılınabilir mi?

Osman ve Hz. Ali dönemlerinden başlayarak günümüze kadar cemaatle yirmi rekât olarak kılınmıştır. ... Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekât kılınması hâlinde de sünnet yerine getirilmiş olur.

Teravih namazı 4 rekâtta bir selam verilerek nasil kilinir?

Son rekâtta da öncelikle "Besmele" çekilir ardından "Fatiha ve zammı sure" okunur, rükû ve secde yapılarak oturulur. Bu oturuşta öncelikle "Tahiyyat duası", ardından "Salli-Barik ve Rabbena duaları"ı okunduktan sonra başımızla sağ ve sol tarafa selam verilerek 4 rekât olan namaz tamamlanır.

Teravih namazı Yatsıyla birlikte toplam kaç rekat kılınmaktadır?

İlk önce yatsı namazının sünneti kılınır ardından yatsı namazının farzı kılınır. Farzın ardından yatsı namazının son 2 rekat sünneti kılınır. Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazlarının 2'şer rekat olarak kılınmasını tavsiye etmişse de 4'er rekat olarak da kılınmaktadır.