IBAN hesap ismi nedir?

İçindekiler:

  1. IBAN hesap ismi nedir?
  2. Ibandan neler bulunur?
  3. IBAN dan neler öğrenilir?
  4. IBAN numarası neye göre belirlenir?
  5. Ibanımı bilen biri ne yapabilir?
  6. IBAN numarası kartta nerede yazar?

IBAN hesap ismi nedir?

İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.

Ibandan neler bulunur?

Türkiye'de IBAN numaraları toplam 26 haneden, harf ve rakamlardan oluşur. IBAN numarasının başında ise ülke kodu yer alır. Bu kod, iki büyük harften oluşur.

IBAN dan neler öğrenilir?

IBAN'ın amacı, bankalardaki her bir müşteri hesap numarasını uluslararası ölçekte tanımlamak suretiyle, para transferlerinin hatasız ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır. IBAN kullanılmadığında, hesap numaralarında belli bir standart olmadığı için numaranın doğruluğundan emin olunamamaktadır.

IBAN numarası neye göre belirlenir?

Bir IBAN, en fazla 34 basamaktan oluşur. IBAN'ın ilk dört hanesi, iki haneli ülke kodu ve iki haneli kontrol rakamıdır. Kontrol rakamı, IBAN'ın doğru ve geçerli olup olmadığını gösterir. IBAN'ın bundan sonraki kısmı, ulusal banka hesap numarasını içerir.

Ibanımı bilen biri ne yapabilir?

Bir şey olmaz hesabınızla ilgili bir harekette zaten bankanız size bildirim gönderir.

IBAN numarası kartta nerede yazar?

IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.