KEP adresine nasıl giriş yapılır?

İçindekiler:

  1. KEP adresine nasıl giriş yapılır?
  2. PTT KEP delil doğrulama nedir?
  3. KEP adresi kullanmak zorunlu mu?
  4. KEP nasıl kullanılır?
  5. PTT KEP nedir ne işe yarar?

KEP adresine nasıl giriş yapılır?

TC Kimlik numaranızı girip, "Giriş" düğmesine basınız, düğmenin altında gösterilecek "kod"u kopyalayınız. Bilgisayarınızın masaüstünde bulunan "inter-KEP İmza" uygulamasını açınız ve kopyaladığınız kodu giriniz. "inter-KEP İmza" uygulaması bilgisayarınızda kurulu değilse, buradan indirebilirsiniz.

PTT KEP delil doğrulama nedir?

Gönderilen e-postaya erişilip erişilmediğini, E-postanın iletilme zamanını tespit eder, İçeriğin değişmediğini garanti eder, Hukuken geçerli delil seti oluşturur.

KEP adresi kullanmak zorunlu mu?

Ekonomide ve sanayide güvenli yazışma sistemi kategorisinde KEP öne çıkmaktadır. ... KEP adresi almak, limited, anonim ve komandit şirketlerde zorunludur. Bu şirketlere tebligatlar elektronik ortamda yapılmaktadır ve bu nedenle bu şirketlerin KEP adresi alması zorunludur.

KEP nasıl kullanılır?

Nasıl Çalışır?
  1. Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
  2. İleti Hazırlama. ...
  3. Delil Oluşturma. ...
  4. Zaman Damgası ...
  5. Posta Kutusuna Gönderim. ...
  6. E-Posta Ulaştı Delili. ...
  7. SMS ile Bilgilendirme. ...
  8. E-Posta Okuma.

PTT KEP nedir ne işe yarar?

KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına olanak sağlayan bir sistemdir.