Diş Beyazlatmadan sonra ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Diş Beyazlatmadan sonra ne yapılmalı?
  2. Diş beyazlatma doktor nasıl yapılır?
  3. Diş Beyazlatmadan sonra neler yenmez?
  4. Diş beyazlatma sonrası hassasiyet nasıl geçer?
  5. Diş Beyazlatmadan sonra kola içilir mi?
  6. Diş beyazlatma ne kadar sürüyor?
  7. Diş beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz?
  8. Diş beyazlatma sonrası hassasiyet ne kadar sürer?
  9. Diş Beyazlatmadan sonra kahve içilir mi?
  10. Diş beyazlatma sonrası yeşil çay içilir mi?

Diş Beyazlatmadan sonra ne yapılmalı?

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra yapılması gerekenler vardır. İşlem sonrasını takip eden ilk birkaç gün içinde aşırı soğuk ya da aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Sigara, çay, kahve, vişne, kiraz gibi rengi koyu olan yiyecek ve içeceklerden 3 – 4 gün uzak durulmalıdır.

Diş beyazlatma doktor nasıl yapılır?

Klinikte uygulanan diş beyazlatma yöntemi: Diş beyazlatıcı ilaç diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülür ve özel bir alet yardımıyla, 15 dakika ışınlanarak sertleştirilir. Bu işlem 3 kere tekrarlanır.

Diş Beyazlatmadan sonra neler yenmez?

Beyazlatma reaksiyonu 24 saat süreyle devam eder. Bu nedenle işlem sonrası 24 saat süreyle renklendirici herhangi bir besin (kırmızı şarap, köri soslu besinler, meyve suları, salçalı besinler, çay ve çay çeşitleri, kahve vs.) yiyip içilmemesi gerekmektedir.

Diş beyazlatma sonrası hassasiyet nasıl geçer?

Genellikle ofis tipi beyazlatmadan sonra 24 saat boyunca hassasiyet görülebilir. Çok ağrılı değildir; sadece sıcak veya soğuk gıdalara karşı hassasiyet vardır. Genellikle kendiliğinden düzelmekle birlikte işlem sonrası hassasiyet giderici jel veya hassasiyet giderici diş macunu da kullanılabilir.

Diş Beyazlatmadan sonra kola içilir mi?

Beyazlatmayı takip eden iki hafta süresince; çay,kahve,sigara,kola,kırmızı şarap,portakal suyu gibi her türlü renklendirici maddeden kaçınılmalıdır. Beyazlatma sonrasında kimi zaman, belli bir oranda diş hassasiyeti oluşabilir. Aşırı soğuk, sıcak iletilere karşı da dikkat etmekte fayda vardır.

Diş beyazlatma ne kadar sürüyor?

Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.

Diş beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz?

Diş beyazlatma işlemi 16 yaşından küçük hastalara uygulanmaz. Bu yaşlardaki hastalarda pulpa odası ve dişin sinirleri en geniş boyutlarındadır. Beyazlatma uygulanırsa pulpa irrite olur, aşırı hassasiyet oluşur ve kanal tedavisine ulaşan sonuçlar ortaya çıkabilir.

Diş beyazlatma sonrası hassasiyet ne kadar sürer?

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Hastada az ya da çok hassasiyet görülür. Bu hassasiyetler geçicidir,1–3 gün arasında kaybolurlar. İlk gün gerekli olursa ağrı kesici kullanılabilir. İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır.

Diş Beyazlatmadan sonra kahve içilir mi?

İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcaktan kaçınılmalıdır. Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran ürünler işlem bitimini takiben en az 3-4 gün süreyle kullanılmamalıdır. Beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır.

Diş beyazlatma sonrası yeşil çay içilir mi?

Dişlerinizin lekeli görüntüsünü ortadan kaldırabilmek için diş beyazlatma tedavisi olmanız gerekir. Daha sonrasında ise bu lekelerin geri gelmemesi için çay kullanımınızı azaltmanız gerekir.