E Devlet'ten SRC Belgesi nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. E Devlet'ten SRC Belgesi nasıl sorgulanır?
  2. Adıma SRC belgesi var mı?
  3. E devletten SRC Belgesi nasıl alınır?
  4. Src belgesi sisteme ne zaman düşer?
  5. SRC belgesi almak için ne yapmak gerekiyor?

E Devlet'ten SRC Belgesi nasıl sorgulanır?

Src belgelerinizi www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

Adıma SRC belgesi var mı?

E-Devlet şifrenizle birlikte giriş yaparak kurumlar linkine tıklıyorsunuz. Sonra Ulaştırma Bakanlığının hizmetlerine geliyorsunuz. Buradan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgula linkini tıklayıp size ait bilgileri girip src belgenizin hangi aşamada olduğunu öğrenebilirisiniz.

E devletten SRC Belgesi nasıl alınır?

e-Devlet şifresine sahip olan kişi, e-Devlet şifresine sahip olan kişi e-Devlet şifresiyle kamu kurumlarından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını seçip buradan mesleki yeterlilik belgesi işlemlerinden doğrudan SRC belgesine başvuru butonuna tıklayacak.

Src belgesi sisteme ne zaman düşer?

Bu en fazla 3 hafta kadar sürmektedir. Yani eğitimini tamamen bitiren bir sürücü en geç 3 hafta içerisinde sınava girer. Sınavı başarılı şekilde geçen adayların ise son aşamalarını tamamlaması 1 hafta kadar sürmektedir. Yani ortalama olarak ele aldığımızda sürücüler 1 ay gibi bir sürede SRC belgesi sahibi olabilirler.

SRC belgesi almak için ne yapmak gerekiyor?

Bu belgeyi almanız için bazı evraklar gerekiyor. Evraklar 2 adet 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, Türk vatandaşlar için T.C Kimlik fotokopisi, yabancı vatandaşlar için pasaport fotokopisi, ehliyet fotokopisi ve diploma fotokopisidir. Ayrıca bu belgeyi almak için en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.