Diş beyazlatmak için evde ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş beyazlatmak için evde ne yapılır?
  2. Karbonat ile diş beyazlatma nasıl yapılır?
  3. Karbonat tozu dişleri beyazlatır mı?
  4. Karbonat tuz dişe zarar verir mi?

Diş beyazlatmak için evde ne yapılır?

Evde diş beyazlatmak isteyenler limon ve karbonat karışımını kullanabilirler. Bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atarak üzerine limon sıkınız. Daha sonra karışımda köpükler oluşana kadar karıştırınız. Daha sonra diş fırçanıza karışımdan bir miktar sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Karbonat ile diş beyazlatma nasıl yapılır?

Bir çay kaşığı karbonata 2-3 damla limon damlatın ve güzelce karıştırın. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı diş fırçası yardımı ile nazikçe dişlerinize uygulayın. Dişlerinizde belirgin lekeler var ise bu macunu sürdükten sonra dişlerinizde 2-3 dakika beklemesini sağlayın ve lekelerin üzerini fazla bastırmadan ovun.

Karbonat tozu dişleri beyazlatır mı?

Dişlerinizi bir veya iki hafta boyunca her gün kabartma tozu ile fırçalama işlemini tekrar etmelisiniz. Sadece birkaç gün sonra dişlerinizin beyazlığını göreceksiniz. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemini denerken karbonatı diş macununun üzerine serperek de kullanabilirsiniz.

Karbonat tuz dişe zarar verir mi?

Karbonat ve tuz, iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.