Boyun fıtıgı ameliyatı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Boyun fıtıgı ameliyatı nasıl yapılıyor?
  2. Kapalı boyun fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Mikrocerrahi ameliyatı nasıl oluyor?
  4. Fıtığı ameliyatı nasıl yapılıyor?
  5. Boyun fıtığı düzelir mi?
  6. Boyun fıtığı ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  7. Mikrocerrahi yöntemi ne demek?
  8. Mikrocerrahi ne işe yarar?
  9. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
  10. Kapalı kasık fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
  11. Boyun fıtığı kaç ayda geçer?
  12. Boyun fıtığı ameliyatında sonra hastanede kaç gün yatılır?

Boyun fıtıgı ameliyatı nasıl yapılıyor?

Boyun fıtığı ameliyatı da mikrocerrahi yöntemle yapılır. Mikroskop kullanıldığı için çok küçük bir kesi yapılması yeterli olur. Böylece hem yara daha hızlı iyileşir hem de daha az doku hasarı oluşur. Ameliyat sırasında cerraha da konfor ve rahatlık sağlamış olur.

Kapalı boyun fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Cerrahide genellikle anterior servikal diskektomi dediğimiz boynun ön tarafından yapılan mikroskobik yöntem kullanılır. Küçük bir kesi açılarak mikroskop yardımıyla boyun içinde baskı yapan kıkırdaklar temizlenir. Oraya özel bir kafes yerleştirilerek işlem sonlandırılır.

Mikrocerrahi ameliyatı nasıl oluyor?

Mikrocerrahi yönteminde genel veya spinal anestezi uygulanan hastada cilltte yaklaşık 1,5-2 cm lik kesi yapılır, bel kasları yapışma yerlerinden kesilmeden özel aletler kullanılarak sıyrılır ve fıtık bölgesine ulaşılır.Böylece ameliyat sonrası bel kaslarında tahribat olmadığı için hastada ameliyat sonrası bel ağrısı ...

Fıtığı ameliyatı nasıl yapılıyor?

Açık ameliyatta, fıtığın olduğu kasığa doğru 6-7 cm arasında bir kesi işlemi uygulanır. Bu kesiden girilerek organlar karın içerisine atılır ve yırtık olan alanın üstü dikilir. Dokuların zayıflığından dolayı bu dikiş atılan yerin üzerine bir fıtık yaması yerleştirilir.

Boyun fıtığı düzelir mi?

Boyun fıtıklarının büyük çoğunluğu ameliyatsız iyileşir. Hastanın kol ve ellerinde ilerleyici güç kaybı varsa ve hasta diğer tedavilere cevap vermiyorsa cerrahi düşünülebilir. Boyun fıtığı ameliyatı, beyin cerrahları tarafından yapılan bir ameliyattır.

Boyun fıtığı ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Mikrocerrahi yöntemiyle yapılan boyun fıtığı ameliyatının ardından hastalar ortalama 4 saat sonra boyunluk desteği ile ayağa kalkabilir, gezebilir, yemek yiyip içmeye başlayabilirler. Aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilip normal günlük hayatlarına dönebilirler. Yaklaşık 1 hafta içerisinde işbaşı yapabilirler.

Mikrocerrahi yöntemi ne demek?

Uzman doktor tarafından insan vücudunda çıplak gözle görülemeyen ve normal prosedürlerle müdahale edilemeyecek kadar küçük vücut hasarlarının düzeltilmesine yönelik cerrahi girişimlerin tıbbi tedavi olarak özel optik gözlük ve ameliyat mikroskopu gibi büyütücü aletler kullanılarak yapılması tekniğidir.

Mikrocerrahi ne işe yarar?

Beyin ve sinir cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları ve özellikle el cerrahisi gibi branşlar tarafından sıklıkla başvurulan mikrocerrahi tekniği ile damarlarda kan akışının devamlılığının sağlanması, yaralanmış damar ve sinirlerin onarılması, doğumsal ve edinsel olarak var olan şekil ve fonksiyon bozuklukları gibi ...

Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Dr. Çeliker, “Bel bölgesinde oluşan fıtığın yerleşim yerine göre orta veya yan taraftan girilerek yapılan tam kapalı bel fıtığı ameliyatı; 0,5 santimlik bir kesiden fıtıklaşmış disk alanına sokulan 4 milimlik bir endoskop yardımıyla ekrandan cerrahi saha görülerek gerçekleştirilir.

Kapalı kasık fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Laparoskopik kasık fıtığı ameliyatı veya diğer adıyla kapalı fıtık ameliyatı, karın duvarına açılan küçük deliklerden yapılır. Göbek yakınından açılan 1.5 cm genişliğindeki delikten içeri zararsız bir gaz olan C02 verilip orada bir boşluk oluşturulur. Açılan delikten içeri kamera sokulur.

Boyun fıtığı kaç ayda geçer?

Ağrı, fıtıklaşmış diskin basıncının neden olduğu spinal sinir iltihabı ve şişmesinin bir sonucudur. Zamanla, fıtık küçülme eğilimindedir ve kısmi veya tam ağrı rahatlaması yaşayabilirsiniz. Çoğu durumda, boyun ve / veya kol ağrısı giderilecekse, bunu yaklaşık 6 hafta içinde yapar.

Boyun fıtığı ameliyatında sonra hastanede kaç gün yatılır?

Boyu fıtığı ameliyatı olan hastaların taburcu olduktan iki hafta sonra normal aktivitelere dönebilmeleri için aşağıdaki programa uymaları gerekmektedir. Taburcu olduktan sonraki ilk yedi gün içerisinde, hastanede olduğu gibi yatak istirahatine devam edilmelidir.