Allahümme salli ala mu?

İçindekiler:

  1. Allahümme salli ala mu?
  2. Allah ne salli ala?
  3. Uzun Salavat nasıl getirilir?
  4. Her kim cuma günü 100 salavat?

Allahümme salli ala mu?

"Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun."

Allah ne salli ala?

Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Salavatının Anlamı Nedir? Allah'ım! Sen peygamber efendimize ve onun soyundan gelenlere salat eyle / katındaki şereflerini yücelt.

Uzun Salavat nasıl getirilir?

Salevat kısaca, Allahümme salli ala Muhammed ve ala âli Muhammed şeklinde okunur. Peygamber efendimizin adı anıldığı zaman, aleyhisselam ya da aleyhissalatü vesselam ya da sallallahü aleyhi ve sellem diyerek de Peygamber efendimize dua etmiş oluruz. Yani bu şekilde de Hz. peygambere salevat getirilmiş olur.

Her kim cuma günü 100 salavat?

Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salâvat getirene Ben ve meleklerim on defa salâvat getiririz." Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salâvat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder. ... Üzerime salâvat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.