Bebekler için kışın oda sıcaklığı kaç derece olmalı?

İçindekiler:

  1. Bebekler için kışın oda sıcaklığı kaç derece olmalı?
  2. Bebekler için nem kaç olmalı?
  3. Havada normal nem kaç olmalı?
  4. Ev nem kaç olmalı?

Bebekler için kışın oda sıcaklığı kaç derece olmalı?

Kulaktan ölçülen ısı bundan 0,5-1 derece daha yüksek bulunabilir. Kaloriferli ve ısı yalıtımlı evlerde genelde aşırı sıcak ve kuru ortam kış bebeklerini zorlarken, sobalı evlerde odalar arası ısı farkı problem olabilir. Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir.

Bebekler için nem kaç olmalı?

Bebek odalarının ideal nem oranı, yüzde 40-60 arasıdır. Bunu sağlamanın yolu, bebek odasının sık sık havalandırılmasından geçer. Nem ölçen ve nemi kontrol eden cihazlarda kullanılabilir. Nem alma cihazı belli aralıklarla odaya nem verir ve odanın ideal nem oranına ulaşmasını sağlar.

Havada normal nem kaç olmalı?

24 derecelik bir ortamda havadaki normal nem oranı yüzde 40 - 60 arasıdır. Yüzde 40'ın altında düşük nem oranından, yüzde 60 ve üzerinde ise yüksek nem oranından söz edilir.

Ev nem kaç olmalı?

Evde olması gereken nem oranı uzmanlar tarafından ortalama yüzde 65 olarak öneriliyor. Nem oranının yüzde 35-40'lara düşmesi durumunda oda içindeki hava sertleşiyor. Düşük nemli ortamların virüs ve bakteriler için, yüksek nemin ise akarlar ve mantarların üremesi için ideal ortam sağladığı ifade ediliyor.