Limon diyabete iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Limon diyabete iyi gelir mi?
  2. Çörek otu yağı tansiyonu yükseltir mi?
  3. Şeker hastası çörek otunu nasıl yemeli?
  4. Çörek otu yağını kimler içemez?

Limon diyabete iyi gelir mi?

Diyabet hastaları limon yiyebilir mi? Evet, diyabet hastasıysanız limon yiyebilirsiniz. Amerikan Diyabet Derneği (American Diabetes Association-ADA) limonudiyabet süper gıda” olarak listelemektedir. Başka bir narenciye türü olan portakal da ADA'nın süper gıda listesindedir.

Çörek otu yağı tansiyonu yükseltir mi?

Çörek otunun yüksek tansiyonu düşürmeye etkisinin yanında, bronşit, alerji, romatizma gibi bir çok hastalığın etkisini azaltığı ve antioksidan özelliğe sahip olduğu çalışmalarca gösteriliyor.

Şeker hastası çörek otunu nasıl yemeli?

Çörek otunu havanda ezin veya öğüterek günde bir çay kaşığı alınması gerekir. Aksi halde direkt alındığında faydası olmaz. Tarçında bir çay kaşığı kullanılabilir veya kabuk tarçın halinde çayın içine konulabilir. Bu iki besini hayatınıza ilave ettikten sonra şeker hastalığı başlamadan bitirebilirsiniz” diye konuştu.

Çörek otu yağını kimler içemez?

Çörek otu yağı; böbrek ve karaciğer hastalığı olan kişilere çok zararlı olabilir. Çörek otunun fazlaca kullanılması, böbrek ve karaciğer hastalığını tetikleyebilir. Bununla beraber gebelik ve emzirme döneminde kullanılması zarar verebilir. Bu yüzden doktora sormadan tüketmemek gerekir.