Dünyada ve Türkiye'de madde bağımlılığı ne durumdadır?

İçindekiler:

  1. Dünyada ve Türkiye'de madde bağımlılığı ne durumdadır?
  2. Uyuşturucu kullanımında Türkiye kaçıncı sırada?
  3. İstanbul uyuşturucu kullanımında dünyada kaçıncı?
  4. Türkiyede kaç kişi madde bağımlısı?
  5. Türkiye'de uyuşturucu serbest mi?
  6. Tüm dünyada en çok kullanılan yasa dışı madde nedir?
  7. Adana uyuşturucu kullanımında kaçıncı sırada?
  8. Uyuşturucu en çok hangi ilde?
  9. Türkiyede esrar yasal olacak mı?

Dünyada ve Türkiye'de madde bağımlılığı ne durumdadır?

Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı oranı düşerken, Türkiye'de uyuşturucu kullanım oranı yıllara göre artış göstermektedir. ... Türkiye'de ise 1990 yılında yaklaşık 381.200 kişi madde kullanım bozukluğuna sahipken, 2016 yılında bu sayı 664.906 kişiye yükselmiştir.

Uyuşturucu kullanımında Türkiye kaçıncı sırada?

Sonuçlara göre, İstanbul esrar kullanımında 10 kentin yer aldığı listede Barselona'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Eroin kullanımında da ABD'nin New York kentinin ardından ikinci sırada yer alan İstanbul, kokain kullanımında ise başka kentlerin gerisinde yer alıyor.

İstanbul uyuşturucu kullanımında dünyada kaçıncı?

Dünya şehirleri ile İstanbul'daki uyuşturucu kullanımı da karşılaştırıldı. Buna göre esrar kullanımında birinci sırada Barcelona, ikinci sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul eroin kullanımında da ikinci sırada yer alıyor.

Türkiyede kaç kişi madde bağımlısı?

Türkiye nüfusunun %15,8'i 15-25 yaş grubunda. 12 milyon 9 çocuğumuz madde bağımlılığı riskine karşı savunmasız durumda. Türkiye'de yaklaşık 10 milyon insan madde ve davranış bağımlısıdır.

Türkiye'de uyuşturucu serbest mi?

Türkiye. 25.01.2016 tarihinde Türkiye'de kırmızı reçete ile esrar satışı serbest hale getirildi. Ancak Türkiye'de halen keyfi amaçlı esrar tüketimi yasaktır. ... Narkotik birimlerinin 2017 Türkiye Uyuşturucu Raporu'na göre Türkiye'de en çok kullanılan madde esrardır.

Tüm dünyada en çok kullanılan yasa dışı madde nedir?

Esrar dünyada en çok kullanılan uyuşturucu madde ancak insan sağlığı için en tehlikeli olanı, opioidler.

Adana uyuşturucu kullanımında kaçıncı sırada?

Grafiğe göre Türkiye'nin metropol illerinden olan Adana ve İstanbul esrar kullanımında dünyada ikinci ve üçüncü sırada görülmektedir. Eroin kullanımında ise İstanbul Newyork'tan sonra dünyada ikinci sırada yer almaktadır.

Uyuşturucu en çok hangi ilde?

Dr. Sevil Atasoy'un Twitter hesabından paylaştığı, 2019 yılındaki veriler üzerinden yapılan araştırmada ise esrar, İstanbul'un en çok kullandığı uyuşturucu madde oldu. Eroin kullanımı ise en çok Sarıyer, Büyükçekmece, Çatalca, Beylikdüzü, Esenyurt, Arnavutköy, Başakşehir Avcılar ve Silivri'de görüldü.

Türkiyede esrar yasal olacak mı?

Türkiye'de medikal amaçlı esrar kullanımı sessiz sedasız yasallaştı. İlacın üretimi henüz Türkiye'de yapılmasa da kırmızı reçete ile yurt dışından getirip kullanımı mümkün hale getirildi. ... Türkiye'de artık kırmızı reçete ile esrar satışı serbest hale getirildi!