Bmw'nin en hızlı arabası nedir?

İçindekiler:

  1. Bmw'nin en hızlı arabası nedir?
  2. BMW i serisi nedir?
  3. BMW efsane kasa hangisi?
  4. DOHC motoru kim üretiyor?
  5. BMW 3 serisi ne demek?
  6. BMW nin anlamı ne?
  7. BMW hangi araçlara sahip?
  8. DOHC motorun özelliği nedir?
  9. Audinin motorunu kim üretiyor?
  10. BMW 3 serisi ne zaman gelecek?

Bmw'nin en hızlı arabası nedir?

Mercedes-AMG E63 S'in rakibi olarak belirtilen yeni BMW M5 ise 4.4 litre V8 çift turbolu motoruyla 600 beygir güç ve 750Nm tork üreterek 0-100km/s'ye 3.2 saniyede ulaşabilecek. BMW M5'in bu değerle şimdiye kadar üretilmiş en hızlı versiyon olduğu belirtildi.

BMW i serisi nedir?

i harfi | örnek: 328i – 520i | i harfi, araç modelinin sonuna gelen bir harftir. Bu harf aracın enjeksiyonlu bir motor olduğunu bildirir. Yakıt türü benzin ve enjeksiyonlu olan tüm motor tipindeki otomobillerin sonunda bu harfi görürsünüz.

BMW efsane kasa hangisi?

E30 M3 (1986-1990) Ülkemizde ise bu kasa 'Çakal Kasa' lakabıyla da biliniyor.

DOHC motoru kim üretiyor?

8. Mazda CX-9: Turbocharged DOHC Japon otomobil üreticisi Mazda'nın Skyactiv motor teknolojisi ile turbo şarjı birleştirdiği ilk motor, sağlamlığının yanı sıra sunduğu verimlilik ile dikkat çekiyor. SUV otomobilde kullanılan 2.5 litre hacmindeki, sıralı 4 silindirli motor; 420 Nm tork ve 250 hp güç üretiyor.

BMW 3 serisi ne demek?

BMW 3 Serisi, BMW'nin 1975 yılından beri ürettiği kompakt üst sınıf otomobil modelidir. BMW tarihinde eskiliği ve yaygınlığıyla önemli bir konuma sahiptir. BMW 02 Serisi'nin ardılı olarak geldi.

BMW nin anlamı ne?

Bayerische Motoren Werke AG (Türkçe: Bavyera Motor Fabrikaları A.Ş.) genellikle anılan kısaltmasıyla BMW, 1916 yılında kurulan Alman: otomobil, motosiklet, motor ve bisiklet üreticisidir.

BMW hangi araçlara sahip?

Bayerische Motoren Werke AG (Türkçe: Bavyera Motor Fabrikaları A.Ş.) genellikle anılan kısaltmasıyla BMW, 1916 yılında kurulan Alman: otomobil, motosiklet, motor ve bisiklet üreticisidir. BMW ayrıca, Mini ve Rolls-Royce, otomobil şirketlerinin sahibidir.

DOHC motorun özelliği nedir?

DOHC motorlar motorun üstüne yerleştirilmiş iki adet kam mili ile üstten çift eksantrikli motorlardır. Günümüzde 4 zamanlı ve 16 valfli motorlarda genellikle DOHC kullanılır. Hareketlerini triger kayışı veya zinciri sayesinde krank milinden kazanarak, üzerlerindeki kamlar ile supapların açılıp kapanmasını sağlarlar.

Audinin motorunu kim üretiyor?

Audi
SloganVorsprung durch Technik (Teknolojiyle bir adım daha ileriye)
BölümleriAudi e-tron Audi India
Alt kuruluş(lar)Audi Brussels Audi Hungaria Motor Kft. Ducati Italdesign Giugiaro Lamborghini quattro GmbH
Öz kaynak€3.451 milyar (2009)
SahibiVolkswagen Group
16 satır daha

BMW 3 serisi ne zaman gelecek?

Yeni BMW 3 Serisi, 2019'un ikinci çeyreğinde Türkiye'de yollarla buluşacak. 3 Serisi'nin yedinci neslini temsil eden, G20 gövde kodlu model, önemli ölçüde geliştirilen sportif becerilerinden yeni tasarım diline, sürücü destek sistemlerinden uzaktan kontrol ve bağlantı teknolojilerine kadar sahip olduğu benzersiz ...