Bir erkek atletle namaz kılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Bir erkek atletle namaz kılabilir mi?
  2. Ne olursa namaz kılınmaz?
  3. Yarım şort ile namaz kılınır mı?
  4. Kısa pantolon la namaz kılınır mı?

Bir erkek atletle namaz kılabilir mi?

İşte, detaylar… ATLETLE NAMAZ KILINIR MI? ... Buna göre erkeklerin pijama veya eşofmanla, kadınların da tesettürü sağlayabilecek şekilde dikilmiş olan gecelik ve sabahlıkla evlerinde namaz kılmaları mekruh olmaz. Askılı atletle namaz kılmak ise, namazda bulunması gereken ciddiyete pek uygun düşmez.

Ne olursa namaz kılınmaz?

Kan, domuz eti, sarhoş edici içkiler, insan idrarı, dışkısı ve ağız dolusu kusmuğu, etinin yenmesi helâl olmayan hayvanların eti, idrarı ve dışkısı dinen necis (pis) olduğunda ittifak edilen maddelerdir. Fakihlerin çoğunluğu şarabı da maddeten necis saymışlardır.

Yarım şort ile namaz kılınır mı?

Cevap: Hanefi mezhebine göre erkeğin avret yeri, yani örtünmesi gereken yerleri göbekle diz kapağı arasıdır. Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Buna göre diz kapağının üstünde kalan şortla namaz kılınmaz. ... Bu görüşleri esas alırsanız diz üzerinde kalan şortla da namaz kılınabilir.

Kısa pantolon la namaz kılınır mı?

Hanefi mezhebine göre erkeğin avret yeri, yani örtünmesi gereken yerleri göbekle diz kapağı arasıdır. Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. ... Namaz kılabilmek için bu kısmın örtülü olması gerekir. Buna göre diz kapağının üstünde kalan şortla namaz kılınmaz.