Lumbar Lordosis ne demek?

İçindekiler:

  1. Lumbar Lordosis ne demek?
  2. Lordozun tedavisi var mı?
  3. Lordoz nasıl tedavi edilir?
  4. Lordosis nasıl anlaşılır?
  5. Lordoz nelere sebep olur?
  6. Lomber lordoz artması nasıl tedavi edilir?
  7. SIRT Cukuru neden olur?
  8. Lordoz kimlerde görülür?
  9. Kifoz kaç yaşına kadar tedavi edilir?
  10. Lamber hastalığı nedir?

Lumbar Lordosis ne demek?

Lordoz belde omurganın aşırı bir eğriliği olduğu bir durumdur. Omurga boyun, sırt ve bel kısmında kafanın ağırlığını desteklemek ve şok darbelerini emmek için doğal olarak kıvrımlara sahiptir. Lordoz bel yani lumber bölgedeki doğal kavis normalin üzerinde olduğunda oluşur.

Lordozun tedavisi var mı?

Ağrı ve şişliği azaltmak için ilaç kullanımı, fizik tedavi (merkez kaslarda gücü arttırmaya yardımcı olur), yoga (güç esneklik, vücut farkındalığı ve hareket aralığını arttırmak için), kilo kaybı, ateller (gençler ve çocuklarda) ve cerrahi (şiddetli vakalarda) tedavi seçenekleri arasındadır.

Lordoz nasıl tedavi edilir?

Lordoz ve Pilates Egzersizleri Bu durumun ameliyatı yoktur. En büyük tedavisi egzersiz yapmak ve iyi bir fizik tedavi görmektir. Özel bir medikal pilates eğitmeni ile birebir çalışarak tedaviye başlayabilirsiniz. Başlangıçta aşırılığa kaçmamak önerilmektedir.

Lordosis nasıl anlaşılır?

Lordoz belirtileri:
  • Sırtın çökük olması, kalçaların daha belirgin olması
  • Sert bir yüzey üzerinde yatarken ve sonra ileri doğru eğilince değişmeyen bel ve yüzey arasındaki büyük açıklık.
  • Bel ağrısı ve rahatsızlığı
  • Belli şekillerde hareket etme zorlukları

Lordoz nelere sebep olur?

Lordoz bel yani lumber bölgedeki doğal kavis normalin üzerinde olduğunda oluşur. Bu durum omurgada aşırı basınca neden olup ağrıya yol açar. Hiper Lordozu olan kişilerde genelde belde görünür bir kavis vardır. Kendilerine yandan bakıldığında bel, belli bir C şekli yapar.

Lomber lordoz artması nasıl tedavi edilir?

Lomber lordoz tedavisi için fizik tedavi şarttır. Lordoz egzersizleri en önemli tedavi yöntemidir. Bu egzersizler profesyonel biri tarafından öğrenilmeli ve kesinlikle doğru yapılmalıdır. Yanlış bir egzersiz ya da yanlış uygulanmış bir egzersiz lordozun daha da kötüleşmesine yol açabilir.

SIRT Cukuru neden olur?

Hiper Lordozun en önemli sebepleri, kişi postürel duruşu bilmediği için, ayakta durduğumuzda omurgamızı dik tutan postür kaslarımızın aktif olarak çalıştırmamaktadır. Kişi kalça kasını aktif çalıştırırken, karın kasını çalıştırmadığı zaman göbek öne doğru gelerek bel çukuru artacaktır.

Lordoz kimlerde görülür?

Genelde hamilelerde ve göbeği önde olan kişilerde daha sık gözükür. Omurga boyun, sırt ve bel kısmında kafanın ağırlığını desteklemek ve şok darbelerini emmek için doğal olarak kıvrımlara sahiptir. Lordoz bel yani lumber bölgedeki doğal kavis normalin üzerinde olduğunda oluşur.

Kifoz kaç yaşına kadar tedavi edilir?

Kifoz ameliyatı ile hastanın omurga eğriliği sıfırlanmaz, normal boyutlara getirilerek tedavi edilmiş olur. Erken yaşta kifoz ameliyatı için 1 yaş sınırını beklemesi önerilmektedir. 1 yaş ve sonrasındaki her kifoz durumu görünen kişi kifoz ameliyatı ile tedavi edilebilir.

Lamber hastalığı nedir?

Omurlar arasındaki disk dokusunun hasarlanması, bozulması ve yer değiştirmesi sonrası sinir dokusuna bası oluşumuyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bel fıtığı hastalığında yer değiştiren dşik dokusunun damarsal beslenmesi yoktur. Bu yüzden rejenerasyon ile iyileşmesi sınırlıdır.