Bir dersin yıl sonu notu nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Bir dersin yıl sonu notu nasıl hesaplanır?
  2. E okulda yıl sonu ortalaması nereden bakılır?
  3. Üniversite Yıl Sonu Ortalama nasıl hesaplanır?
  4. E okulda okul ortalamaya nasıl bakılır?

Bir dersin yıl sonu notu nasıl hesaplanır?

Karne not ortalaması hesaplanırken önce tüm dersler için tek tek ortalama puan çıkarılır. Herhangi bir dersin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanır. Çıkan sonuç toplam yazılı sayısına bölünür. Elde edilen puan ders notu ortalamasıdır.

E okulda yıl sonu ortalaması nereden bakılır?

Öğrencilerin devamsızlık, sınav notu ve yıl sonu ortalaması gibi bilgilerinin yer aldığı E-Okul sistemine girmek için https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresini açmak gerekiyor. Belirlenen adreste sol tarafta "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ tarafta ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor.

Üniversite Yıl Sonu Ortalama nasıl hesaplanır?

Önce dersin kredisiyle harf notunuza karşılık gelen notu çarpıyoruz. Daha sonra kredileri topluyoruz. 10,5+8+8+0+9= 35,5 yapıyor. Daha sonra 35,5'u toplam kredi sayısına bölüyoruz. 35,5/17= 2,08 ortalamanız oluyor.

E okulda okul ortalamaya nasıl bakılır?

Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ve dah sonra ekranda istenen bilgileri girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra, sol ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayıp, karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilmek mümkün.