Karakeçili ne zaman kırıkkaleye bağlandı?

İçindekiler:

  1. Karakeçili ne zaman kırıkkaleye bağlandı?
  2. Karakeçili Yörükleri nereden geldi?
  3. Karakeçili Yörükleri kimdir?
  4. Antalya Yörükleri nereden geldi?
  5. Yörüklerin kökeni nereden gelir?
  6. Yörükler Türkiyeye nereden geldi?
  7. Yörükler Hangi millet?

Karakeçili ne zaman kırıkkaleye bağlandı?

Karakeçili, Ankara'nın Bala ilçesine bağlı 16 köyü, toplam 7667 nüfusu ile 1957 yılında belediye teşkilatı kurularak Karakeçili kasabası olmuştur. 20.05.1990 tarih ve 36644 sayılı kanun gereği, Ankara ili Bala ilçesinden ayrılarak, Akkoşan ve Sulubük köyleri ile birlikte Kırıkkale iline bağlı ilçe statüsü verilmiştir.

Karakeçili Yörükleri nereden geldi?

Malazgirt den önce gelen Oğuz Boyları içinde Karakeçili Yörükleri de vardı. Bunlar Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan Karakeçililerin atalarıdır. Bu bölgede Eyyübiler Devletini kuran Selahiddin Eyyubi ,Kürt Tarihi “Şerefnameye”göre Errandan(Dağlık Karabağ' dan)gelmiştir.

Karakeçili Yörükleri kimdir?

Karakeçili aşireti, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensup olan ve 1071'deki Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından günümüzdeki Türkiye topraklarına yerleşen aşiret. Günümüzde, İç ve Batı Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaşmışlardır.

Antalya Yörükleri nereden geldi?

Bugün Anadolu'daki birçok mezra, köy ve kasaba, isimlerini bu Yörük boylarının isimlerinden almışlardır. ... Eski Yörükler Anadolu Selçukluları zamanında İran ve Irak üzerinden Anadolu'ya geldiklerinde Selçuklu Sultanları onları Antalya yöresine yerleştirdiler.

Yörüklerin kökeni nereden gelir?

11. yüzyılda Orta Asya'dan göç eden ve göçebe hayat yaşayan Oğuzlar, İran'dan geçerek Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'ya geldiler. Burada da eski hayat tarzlarını aynen devam ettirdiler. ... Bir kısmı yerleşik hayata geçerek "Türkmen" ve "Manav" adı alırken bir kısmı da göçebe hayatını sürdürüp "Yörük" ismiyle anıldı.

Yörükler Türkiyeye nereden geldi?

Umumî olarak konar-göçer hayat yaşayan bütün topluluklar için kullanılan bu isim, daha çok göçebe Oğuz boyları için alem (özel isim) olmuştur. 11. yüzyılda Orta Asya'dan göç eden ve göçebe hayat yaşayan Oğuzlar, İran'dan geçerek Malazgirt Zaferi'nden sonra Anadolu'ya geldiler.

Yörükler Hangi millet?

Yörük, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türk Halklarına denir. Anadolu'da yaylak-kışlak hayatı yaşayan Türkmen aşiretleri (obaları) için de kullanılır. Anadolu halkının çok önemli nüfus çoğunluğunu oluştururlar. Balkanlardaki Türkler arasında da yüksek miktarda Yörük bulunmaktadır.